Η Pirelli απειλεί να αποχωρίσει από την F1

Σχετικά άρθρα

Pirelli Tyres

Η Pirelli απειλεί να αποχωρήσει από την F1 στο τέλος της σεζόν, αν δεν της δοθεί η ευκαιρία να δοκιμάσει τα ελαστικά του 2014 πριν από την πρώτη περίοδο δοκιμών τον Ιανουάριο του 2014.

Ο Ιταλός κατασκευαστής ελαστικών έχει βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν, έπειτα από αρκετές αποτυχίες των ελαστικών της, πράγμα που η Pirelli θέλει να αποφύγει στο μέλλον.

Οι τεράστιες αλλαγές του 2014, δηλαδή η αλλαγή των κινητήρων με την τοποθέτηση turbo και η τοποθέτηση στα μονοθέσια του πιο ισχυρού συστήματος ERS, θα δημιουργούν μεγάλες φορτίσεις στα ελαστικά, καθώς αυτά θα πρέπει να αντέχουν σε μεγαλύτερες απαιτήσεις ροπής και ως εκ τούτου δε θα πρέπει να είναι τόσο εύθραυστα όσο τα σημερινά.

Έτσι αν δε δοθεί η ευκαιρία στην Pirelli να δοκιμάσει τα νέα ελαστικά του 2014, ουσιαστικά δεν μπορεί να παράσχει την ασφάλεια που θα πρέπει να έχει ένα ελαστικό F1 σύμφωνα με τον Paul Hembery.

O Paul Hembery δήλωσε:

Θα θέλαμε κάποια κοινή λογική, αυτό είναι που αναζητούμε. Πρέπει να κάνουμε κάποιες δοκιμές, αν μπορούμε, διαφορετικά δε θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε τα ελαστικά του επόμενου έτους.

79EE2098EBB1DC0FDEB7022F9A97C744

O Paul Hembery καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει δοκιμές με ένα μονοθέσιο του 2014, αλλά όμως μπορεί να κάνει δοκιμές με ένα μονοθέσιο του 2013, κάτι το οποίο όμως δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τους κανονισμούς μετά τις «ιδιωτικές » δοκιμές της Mercedes.

O Paul Hembery συνέχισε:

Πρέπει να κάνουμε κάποιες δοκιμές . Δε χρειαζόμαστε πολλές γιατί αλλάζουν μερικά σχέδια. Δε μας ανησυχεί τόσο η δομή, αλλά η μορφή των γομών στις οποίες πρέπει να δοκιμάσουμε μερικές αλλαγές. Το ιδανικό θα ήταν να το κάναμε με μονοθέσιο του 2014 το συντομότερο δυνατόν, όλες οι ομάδες αγωνίζονται για να το έχουν έτοιμο στη Jerez , όμως δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο.

Μπορείς να πάρεις κάποια σχετικά καλά αποτελέσματα σε επίπεδο δεδομένων από ένα σασί του 2013, αλλά δε θα πάρεις τα απόλυτα δεδομένα. Έχεις την επιλογή να μη μάθεις τίποτα αν δεν κάνεις δοκιμές ή να μάθεις αν τις κάνεις. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μπορώ να το πω.

Προφανώς, θα θέλαμε να έχουμε ένα μονοθέσιο του 2014 το Δεκέμβριο, αυτό είναι που χρειαζόμαστε πραγματικά. Αλλά ο χρόνος που διεξάγονται οι χειμερινές δοκιμές στο Μπαχρέιν και Jerez … αν είχαμε ένα 1,5 μεταξύ του Μπαχρέιν και του 1ου αγώνα θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι εκεί, όμως δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια, δυστυχώς.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...