Εφαρμογή για smartphone μετατρέπει το κινητό σου σε heads-up display

Σχετικά άρθρα

Hudway app demo

Δεν αποτελεί νέο πως τα smartphones άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητά μας. Ακόμα και στο αυτοκίνητο. Κάτι με τα συστήματα GPS, κάτι με τις εφαρμογές που υπολογίζουν την οικονομία καυσίμου και μας κρίνουν γι’ αυτή (δεν θα μου πεις εμένα πώς να οδηγώ! Δεν είσαι η μάνα μου!) και κάτι με τις εφαρμογές με ήχους αυτοκινήτων… Τώρα όμως, ήρθε η Hudway να μας δείξει έναν ακόμα τρόπο. Στην ουσία πρόκειται για ένα GPS αλλά ο τρόπος προβολής του είναι πολύ διαφορετικός και αυτό γιατί πρόκειται για ένα heads-up display.

Απλά αγοράζεις την εφαρμογή, την εγκαθιστάς στο iPhone σου –από τον Φεβρουάριο του 2014 και σε Android κινητά-, προγραμματίζεις την διαδρομή που θέλεις –προφανώς πρέπει να υπάρχει διαθέσιμο internet-, το βάζεις στο πάνω μέρος του ταμπλό και ξεκινάς. Η εικόνα της οθόνης του κινητού, αντανακλάται στο παρμπρίζ και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κρατάς τα μάτια σου στο δρόμο. Επιπλέον, η Hudway λέει πως από τη στιγμή που θα προγραμματίσεις τη διαδρομή, το internet δεν είναι απαραίτητο. Εντάξει, για να προβάλλεται η εικόνα στο παρμπρίζ πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες αλλά κανείς δεν είπε πως είναι τέλειο το σύστημα.

Φυσικά, η εφαρμογή δεν κρατάει το κινητό στη θέση του, οπότε θα πρέπει να επενδύσετε σε κάποιου είδους σταθεροποιητικό μηχανισμό ώστε να μην φεύγει το κινητό σε κάθε στροφή/επιτάχυνση/επιβράδυνση αλλά το τίμημα είναι μικρό. Δείτε το video που ακολουθεί για να καταλάβετε πως λειτουργεί.

[Πηγή: HUDWAY via Vimeo]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...