Video: Η πρώτη παρουσίαση του Jaguar C-X17 concept

Σχετικά άρθρα

First Drive Jaguar CX 17

Η Jaguar πήγε στο Dubai το Jaguar C-X17 Concept και το Speeed είχε την ευκαιρία να το οδηγήσει για πρώτη φορά και να μας το παρουσιάσει.

Όπως ξέρουμε το C-X17 concept είναι η πρώτη προσπάθεια στη κατηγορία των SUV από την βρετανική εταιρία και το είδαμε από κοντά στην περασμένη έκθεση της Φρανκφούρτης, με την νέα δημιουργία του Ian Callum, αρχισχεδιαστή της Jaguar, να μην περνάει στη παραγωγή νωρίτερα από το 2016.

Δανείζεται μερικά τα πίσω φωτιστικά σώματα της F-Type. Στο φουτουριστικό εσωτερικό του μπορεί να μεταφέρει τέσσερις επιβάτες στα δερμάτινα ανεξάρτητα καθίσματά του. Στο κέντρο της κονσόλας υπάρχει μια μεγάλη οθόνη αφής, ενώ και οι πίσω επιβάτες διαθέτουν στο κεντρικό υποβραχιόνιο μια ενσωματωμένη μια οθόνη αφής, Interactive Surface Console το ονομάζει η Jaguar, το οποίο μεταξύ άλλων προσφέρει πρόσβαση στο internet και στα social media.

Είναι κατασκευασμένο πάνω στη νέα αλουμινένια αρχιτεκτονική της Jaguar. Το νέο σασί είναι εξαιρετικά ελαφρύ, εξαιρετικά άκαμπτο και εξαιρετικά υψηλής αντοχής, ενώ παράλληλα είναι πάρα πολύ ευέλικτο έτσι ώστε πάνω του να κατασκευάζονται αρκετά μοντέλα της Jaguar. Έχει μήκος 4.718 mm, πλάτος 1.959 mm, ύψος 1.649 mm και μεταξόνιο 2.905mm. Μηχανικά εξοπλίζεται με έναν κινητήρα, δεν αναφέρει λεπτομέρειες η Jaguar, που μπορεί να του προσφέρει τελική ταχύτητα μεγαλύτερη των 300 χλμ/ώρα, εκπέμποντας μόλις 100 γρ/χλμ. Λογικά πρόκειται για κάποιο υβριδικό σύνολο.

Από το concept βλέπουμε πως θα μοιάζει η έκδοση παραγωγής του μοντέλου, η οποία θα κατασκευαστεί πάνω στη νέα αρθρωτή αλουμινένια πλατφόρμα του πρωτότυπου, την οποία θα φορά και η XS. Το βρετανικό SUV αναμένεται να ονομάζεται XQ ή Q-Type και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Land Rover στο Solihull της Αγγλίας. Θα βγει στην αγορά μέσα στη διετία 2015-2016, αφού η Jaguar θέλει να βγάλει πρώτα στην αγορά την XS. Θα είναι περισσότερο coupe-crossover σαν την BMW Χ4 και όχι κάποιο hardcore offroader που δεν συμβαδίζει με τις αξίες της εταιρίας και μπαίνει στα χωράφια της Land Rover.

[Πηγή: YouTube]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...