Λάθη των Καναδών οδήγησαν στον θάνατο του κριτή

Σχετικά άρθρα

Canadian GP Marshal

Το φετινό Καναδικό Grand Prix επιφύλασσε ένα εξαιρετικά δυσάρεστο νέο, καθώς ο κριτής Mark Robinson έχασε τη ζωή του όταν γλίστρησε, έπεσε στο έδαφος, και ο γερανός πέρασε από πάνω του, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει πολύ βαριά τραύματα, τα οποία ήταν αρκετά για να τον κάνουν ν’ αφήσει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

Η ασφάλεια των εργαζομένων τής πίστας δε θα μπορούσε να μην διεξάγει λεπτομερή έρευνα, για να διαπιστώσει πώς γερανός πέρασε πάνω από τον άτυχο 38χρονο. Σύμφωνα με το πόρισμα, ο γερανός κινούνταν με 11 χλμ/ώρα, που θεωρείται μεγάλη ταχύτητα, ενώ το μονοθέσιο του Esteban Gutierrez ήταν πολύ ψηλά, περίπου δύο μέτρα από το έδαφος.

Οι κριτές περπατούσαν μπροστά από τον γερανό και κάτω από το μονοθέσιο, για να εξασφαλίσουν ότι η C32 θα παρέμενε δεμένη μέχρι να πάει σε ασφαλές σημείο. Η πίστα, προφανώς, θα πάρει τα μέτρα της για να είναι το τελευταίο περιστατικό, ενώ είναι πολύ πιθανό να πάρουν πρόστιμο €44.000, με τον υπεύθυνο του Grand Prix, Francois Dumontier, να δηλώνει:

Το έχουμε ξανακάνει περίπου 100 φορές τα τελευταία χρόνια, ν’ απομακρύνουμε το αυτοκίνητο από την πίστα με ασφάλεια και τίποτα δεν έγινε.

[Πηγή: AutoSport]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα