Έτσι θα είναι οι μύτες των μονοθεσίων το 2014

Σχετικά άρθρα

f1 nose 2014

Οι νέοι κανονισμοί της Formula 1 θα εφαρμοστούν από το πρωτάθλημα του 2014 και από ότι φαίνεται οι ομάδες οδηγούνται μετά τη δημιουργία του άσχημου ”σκαλοπατιού”, οδηγούνται και στη δημιουργία μίας πολύ άσχημης ”μύτης” στα μονοθέσια.

Οι κανονισμοί αναφέρουν ότι το ύψος του σασί πρέπει να είναι 525 mm και το χαμηλότερο σημείο της μύτης του μονοθεσίου πρέπει να είναι στα 185 mm. Οι κανονισμοί όμως δίνουν τη δυνατότητα στους σχεδιαστές των ομάδων, το πλάτος της μύτης του μονοθεσίου να μην είναι μεγάλο. Αυτό θα ωθήσει όλους τους σχεδιαστές να κάνουν όσο μικρότερο ορίζει ο κανονισμός το πλάτος της μύτης, έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ροή αέρα κάτω από το μονοθέσιο.

Αν οι ομάδες θελήσουν να ακολουθήσουν αυτόν τον σχεδιασμό, με την πολύ λεπτή αλλά και αρκετά κυρτή μύτη, θα δημιουργήσουν τα πιο άσχημα μονοθέσια όλων των εποχών. Όμως σύμφωνα με φήμες δεν ακολουθούν όλες οι ομάδες αυτόν τον σχεδιασμό του εμπρός μέρους του μονοθεσίου, άλλες όμως από την άλλη, πιστεύουν ότι αυτός ο σχεδιασμός είναι η καλύτερη λύση. Αρκετοί τεχνικοί διευθυντές ομάδων, έχουν ζητήσει να γίνουν αισθητικές αλλαγές για να μην υπάρξει τέτοιο αποτέλεσμα σε κάποιο μονοθέσιο του 2014, όμως οι αλλαγές αυτές δεν έχουν ακόμα εγκριθεί. Έχει όμως δοθεί η εντολή ανεύρεσης μία πιθανής λύσης σε έναν υπεύθυνο τεχνικό σύμβουλο της FIA, ο οποίος έχει υποβάλει αίτημα για διευκρινήσεις.

Οι Sam Michael, Αγωνιστικός Διευθυντής της McLaren, και Adrian Newey, Τεχνικός Διευθυντής της Red Bull, σε δηλώσεις τους έχουν ισχυριστεί ότι τα μονοθέσια του 2014 θα είναι ”άσχημα” εξαιτίας της σχεδίασης του εμπρός μέρους τους.

[Πηγή: Autosport, Photo: Craig Scarborough]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...