Ο Alonso θα παραχωρούσε το podium στον Massa [w/video]

Σχετικά άρθρα

GP BRASILE F1/2013

Αυτό δήλωσε ο Ισπανός δυο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, μετά το τέλος του αγώνα στο Interlagos. Στα τέσσερα χρόνια που οι δυο τους ήταν team mate στη Ferrari, ο Massa ήταν ο ιδανικός Νο.2 για τον Alonso, κάνοντας στην άκρη όσες φορές αυτό χρειάστηκε, με αποκορύφωμα το Γερμανικό grand prix του 2010. Σήμερα, ο Βραζιλιάνος βρέθηκε στην τέταρτη θέση στα μισά του αγώνα, ακριβώς πίσω από τον Alonso, όταν μια αυστηρή ποινή τον ανάγκασε σε διέλευση από τα pit, χάνοντας αρκετές θέσεις στην κατάταξη.

Ήταν κρίμα που είχε αυτή την ποινή drive through, γιατί πιστεύω ότι το βάθρο ήταν πολύ κοντά για τον Felipe σήμερα. Ξέραμε ότι αν ερχόντουσαν έτσι τα πράγματα, θα τον άφηνα να φύγει, γιατί θελαμε να γιορτάσει στο βάθρο, μπροστά στους συμπατριώτες του.

Σύμφωνα με τον Alonso, οι σχέσεις των δυο οδηγών είναι πολύ καλές τόσο μέσα στην πίστα, όσο κι έξω από αυτή. Μάλιστα ο “El Nano” δηλώνει χαρούμενος για τα χρόνια που πέρασαν μαζί στη Scuderia.

Είμαι λυπημένος για αυτόν τον αγώνα, αλλά χαρούμενος για τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ήταν ένας εκπληκτικός team mate μέσα στην πίστα, με πολύ ανταγωνιστικές ικανότητες, αλλά και σαν άνθρωπος. Χτίσαμε μια φιλική σχέση τα τελευταία τέσσερα χρόνια, περάσαμε πολύ χρόνο μαζί και θα τον δούμε στο paddock την επόμενη χρονιά με διαφορετικά χρώματα, αλλά θα παραμείνει πάντα ένας πολύ καλός άνθρωπος.

Ίσως ο Ισπανός να προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι για τα όσα έγιναν στις πίστες, ίσως να λέει πραγματικά την αλήθεια για την μεταξύ τους σχέση. Πάντως για τον ίδιο, τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα με τον Kimi Raikkonen στο πλευρό του από του χρόνου. Όσο για το Massa, το κεφάλαιο Ferrari δεν έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όμως θα έχει την ευκαιρία να κυνηγήσει κάτι καλύτερο το 2014, με την ομάδα της Williams-Mercedes.

http://www.youtube.com/watch?v=4ytLvPxKczY

Τα στατιστικά του Massa με τη Ferrari

139 Grand Prix

11 Νίκες

14 Ταχύτεροι γύροι

15 Pole positions

36 Podium

102 Τερματισμοί στους πόντους

885 Γύροι στην πρωτοπορία ενός grand prix

7.928 Γύροι συνολικά

39.705.012 Χιλιόμετρα σε grand prix

GP BRASILE F1/2013

[Πηγή: ESPNF1/Youtube | Photo Copyrights: Ferrari/Studio Colombo]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...