Lotus: Μπορούμε να “ηρεμήσουμε” τον Maldonado

Σχετικά άρθρα

Pastor Maldonado

Η ανακοίνωση της Lotus για τον αντικαταστάτη τού Kimi Raikkonen έκρυβε μια απογοήτευση για ‘μάς τους οπαδούς τού αθλήματος, καθώς το όνομα ήταν ο Pastor Maldonado και όχι ο Nico Hulkenberg, όπως θα ήθελαν οι περισσότεροι από εμάς. Ο Maldonado έχει λάβει αρκετές φορές αρνητικά σχόλια για την οδήγηση του εντός πίστας, αποτελώντας ορισμένες φορές κίνδυνο για τους υπόλοιπους οδηγούς, με το τελευταίο του θύμα να είναι ο Jean-Eric Vergne τής Toro Rosso, στον τελευταίο αγώνα.

Η βρετανική ομάδα προτίμησε τον Maldonado για τα περίπου €40.000.000 που θα βάλει στα ταμεία της από τη χορηγία τής PDVSA, αντί για το ταλέντο και τις ικανότητες του Hulkneberg, και ο Πρόεδρος της ομάδας, Eric Boullier, προσπαθεί να δικαιολογήσει την απόφασή τους, λέγοντας ότι ο “ήρεμος” και συνεπής Maldonado μπορεί να κάνει πολλά.

Είμαι σίγουρος ότι, με την κατάλληλη στήριξη και την ομάδα γύρω του, μπορούμε να κάνουμε ωραία πράγματα με τον Pastor. Ίσως, υπάρχουν ακόμα μερικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε μαζί του. Και νομίζω ότι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα, έχω ήδη μιλήσει μαζί του, είναι προφανώς να υπάρχει στήριξη της ομάδας.

Δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει με την Quantum. Αλλά, το χρονοδιάγραμμα είναι ένα ζήτημα. Προφανώς, υπάρχει οικονομική στήριξη με την Pastor, κάτι που χρειαζόμασταν αυτές τις μέρες. Και δυστυχώς, όπως είπα και πριν, έχουμε ένα θέμα με τον χρόνο.

Ακόμα και αν η Genii συμμετάσχει ενεργά στη χρηματοδότηση της ομάδας, υπάρχουν κάποια θέματα που πρέπει να λύσουμε. Και είναι αλήθεια, ότι η Quantum Motorsports είναι η καλύτερη γι’ αυτό, αλλά ο χρόνος είναι τα πάντα, ειδικά στη Formula 1. Θα πρέπει να έχουμε έτοιμο το μονοθέσιο σε λιγότερο από 8 εβδομάδες.

Η Lotus είχε κάποια παρόμοια προβλήματα με τον Romain Grosjean το 2012, αλλά ο Γάλλος ήταν ένας πολύ διαφορετικός οδηγός το 2013, ειδικά στο δεύτερο μισό, όντας πολύ γρήγορος και φυσικά δίχως τη συμπεριφορά που είδαμε πέρυσι. Οι Βρετανοί ελπίζουν ότι και ο Maldonado θα γίνει διαφορετικός οδηγός το 2014, και μένει να δούμε αν όντως θα γίνει έτσι.

[Πηγή: Sky Sports]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...