Η Jaguar θα χάσει την παραδοσιακή οβάλ γρίλια

Σχετικά άρθρα

08-jaguar-xkr-s-geneva

Η τωρινή Jaguar XK θα είναι το τελευταίο μοντέλο που διαθέτει την χαρακτηριστική οβάλ γρίλια της εταιρίας. Όλες οι μελλοντικές Jaguar θα έχουν στη θέση της μία τραπεζοειδή γρίλια που είναι πιο «δυνατή» σχεδιαστικά, μία γρίλια σαν αυτές των F-Type και C-X17. Έτσι είπε ο design director της Jaguar, Ian Callum.

Ο Callum είπε επίσης πως όταν σχεδίαζε την F-Type προσπάθησε να της δώσει τη παραδοσιακή οβάλ γρίλια αλλά αποφάσισε να μην το κάνει ώστε το μοντέλο να αναπαριστά μία αλλαγή εντός της φίρμας.

Τέλος, ο σχεδιαστής είπε πως η Jaguar θα πρέπει να ξανασκεφτεί τη θέση της XK στο lineup της εταιρίας εννοώντας πως τη θέση της έχει πάρει στην ουσία η F-Type. Μία λύση θα ήταν να μετατοπιστεί η XK σε πιο “upmarket” περιοχές, ως ένα μεγαλύτερο και πιο πολυτελές Grand Touring αυτοκίνητο ώστε να αφήσει το ρόλο του sport μοντέλου στην φανταστική F-Type.

[Πηγή: Autocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...