Η Audi σκέφτεται και ένα μη-υβριδικό Sport Quattro με 5-κύλινδρο turbo κινητήρα και 350 άλογα

Σχετικά άρθρα

Audi Sport Quattro Concept Live in Frankfurt Motor Show 2013 (2)

Μερικές νέες πληροφορίες έκαναν την εμφάνιση τους για την πολυαναμενόμενη και έντονα φημολογούμενη έκδοση παραγωγής του Audi Sport Quattro Concept που είδαμε στην έκθεση της Φρανκφούρτης και λέγεται πως θα λανσαριστεί επίσημα το 2015.

Το concept που είδαμε στην έκθεση, φορούσε έναν twin-turbo V8 με χωρητικότητα 4 λίτρα και συνδυαζόταν με έναν ηλεκτροκινητήρα με αποτέλεσμα να παράγει συνολικά 700 άλογα και 800Nm ροπής. Γερμανικά μέσα αναφέρουν όμως πως ο Ulrich Hackenberg, ο επικεφαλής εξέλιξης της Audi, αποφάσισε πως δεν θέλει η γκάμα του Sport Quattro να έχει μόνο την υβριδική έκδοση. Έτσι, κατά πάσα πιθανότητα, θα υπάρχει και μία έκδοση σαν αυτή που είδαμε όχι στην Φρανκφούρτη, αλλά στο Παρίσι, 3 χρόνια πριν. Δηλαδή μία έκδοση που θα κινείται μόνο με έναν πεντακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2.5 λίτρων χωρίς υβριδική υποβοήθηση. Το βασικό αυτό μοντέλο, θα παράγει περίπου 340-360 άλογα.

Μπορεί να μην είναι πολλά αλλά δεδομένης της απουσίας του υβριδικού συστήματος, το βάρους του ανθρακονημάτινου και αλουμινένιου αυτοκινήτου θα πέσει στα 1.300 περίπου κιλά, παρά την τετρακίνηση. Καθόλου άσχημα. Δύο αυτοκίνητα, με δύο προσανατολισμούς και δύο χαρακτήρες. Μπορώ να ζήσω μ’ αυτό!

[Πηγή: Auto-Motor-und-Sport]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Pagani Alisea γιορτάζει τα 25 χρόνια της Zonda

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Transportation Design στο Istituto Europeo di Design (IED) του Τορίνο, το ίδιο που φοίτησε ο Αλέξανδρος Λιώκης, ετοίμασαν ένα...