Η FIA ανοίγει τη διαδικασία για υποβολή αιτήσεων νέων ομάδων

Σχετικά άρθρα

a_grid_silv_2011

Μετά την αποχώρηση της Hispania Racing από τη Formula 1, στο τέλος του πρωταθλήματος του 2012, έμεινε κενή μια θέση στο grid, το οποίο έχει ως ανώτατο αριθμό συμμετοχών τις δώδεκα ομάδες. Η FIA για να καλύψει τη θέση αυτή, ζήτησε από πιθανές νέες ομάδες να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους, ώστε να συμμετάσχουν στην F1 από το πρωτάθλημα του 2015 ή του 2016.

Το 2010 είχε αποφασιστεί το περίφημο budget cap (όριο προϋπολογισμού), βάση του οποίου αποφάσισαν οι Caterham (τότε Lotus), Marussia (Virgin) και HRT να εισέλθουν στη Formula 1. Ο κανονισμός στην ουσία δεν μπήκε ποτέ σε ισχύ, αφήνοντας τις νέες ομάδες αιώνες πίσω, από πλευράς πόρων και εξέλιξης. Στην τελευταία συνέλευση του F1 Strategy Group στο Παρίσι, αποφασίστηκε εκ νέου το ανώτατο όριο το οποίο θα πρέπει να ξοδεύει η κάθε ομάδα από τον Ιανουάριο του 2015, χωρίς ακόμη να έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες. Ίσως με αυτή την κίνηση να καταφέρει η FIA να δελεάσει καινούριες ομάδες, αφού με τις συζητήσεις των τελευταίων εβδομάδων περί συγχωνεύσεων και τα πολλά οικονομικά προβλήματα, είναι πολύ πιθανό να συρρικνωθεί το grid ακόμη περισσότερο.

Οι πλήρεις φάκελοι των αιτήσεων θα πρέπει να κατατεθούν έως τις 10 Φεβρουαρίου, με την απόφαση της FIA να γίνεται γνωστή στις 28 του ίδιου μήνα. Σε περίπτωση που κανένας υποψήφιος δεν θεωρηθεί κατάλληλος, δεν θα επιλεγεί πρόσθετη ομάδα.

[Πηγή: FIA | Photo Copyrights: Pirelli/LAT Photographic]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...