Teaser Photo #2: To Lexus RC F Coupe θα έχει το διπλάσιο βρυχηθμό του IS F

Σχετικά άρθρα

Lexus RC F teaser image
Η Lexus έδωσε στη δημοσιότητα τη δεύτερη teaser φωτογραφία για το νέο RC F Coupe, το οποίο όπως ξέρουμε θα κάνει το ντεμπούτο του στην επερχόμενη έκθεση του Detroit σε λιγότερο από ένα μήνα.

Το νέο μοντέλο είναι η απάντηση των Ιαπώνων στις νέες BMW M3/Μ4 και θα διαθέτει επιθετικής σχεδίασης προφυλακτήρες, μεγάλες εισαγωγές αέρα, τετραπλές απολήξεις εξατμίσεων, carbon οροφή, carbon καπό, carbon πορτμπαγκάζ και αεροτομή.

Η Lexus δεν έχει δώσει ακόμα πολλές λεπτομέρειες, αλλά αρκέστηκε στο να πει ότι θα έχει “τις μισές πόρτες και το διπλάσιο βρυχηθμό” του IS F.

Lexus NAIAS invitation

Ξέρουμε, όμως, ότι η RC-F έκδοση θα φορά 15 mm χαμηλότερη ανάρτηση, παχύτερες αντιστρεπτικές και κάτω από το καπό του θα συναντάμε τον V8 5,0-λίτρων Euro 6 κινητήρα απόδοσης 460 ίππων στις 6.800 σ.α.λ με 543 Nm ροπής στις 5.200 σ.α.λ, δίνοντας στο αυτοκίνητο τη δυνατότητα να πιάσει τελική ταχύτητα 300 χλμ/ώρα. Θα κοστίζει 100.000 δολάρια με τον κινητήρα να διαθέτει σύστημα απενεργοποίησης μισών κυλίνδρων. Ο κινητήρας θα συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με paddles στο τιμόνι, το οποίο θα διαθέτει τρία προγράμματα λειτουργίας (Normal, Sport και Snow).

[Πηγή: Lexus]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τέλος τα Lexus LC και RC στην Ευρώπη

Η Lexus αφαίρεσε τα LC και RC από τους τιμοκαταλόγους της στην Ευρώπη, πράγμα που σημαίνει ότι η premium ιαπωνική εταιρία πλέον πουλά μόνο...

Η θρυλική TWR επιστρέφει και teasάρει το αυτοκίνητο της

Ένα από τα πιο διάσημα ονόματα μηχανολογίας στο κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η TWR, θα ξεκινήσει μια νέα ζωή ως κατασκευαστής bespoke αυτοκινήτων. Η...