Ferrari: Μειώνονται τα marbles

Σχετικά άρθρα

F1-Marbles

Μόλις χθες, ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές τής Pirelli στο Μπαχρέιν, για τα ελαστικά τού 2014, με τις Red Bull, Mercedes, Ferrari και Toro Rosso να κάνουν γύρους με τα νέα πειραματικά ελαστικά. Εκεί, ο Nico Rosberg είχε κλατάρισμα όταν κινούνταν με 320 χλμ/ώρα, αλλά η Pirelli διαβεβαίωσε ότι τα ελαστικά για τη νέα σεζόν θα είναι απολύτως ασφαλή.

Από τις δοκιμές αυτές, ομάδες και οδηγοί έκαναν κάποιες διαπιστώσεις για τα νέα ελαστικά, όπως είναι φυσικά, και μία από αυτές είναι ότι τα marbles έχουν μειωθεί, όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος της Scuderia Ferrari, Stefano Domenicali.

Η Pirelli δούλεψε στο Μπαχρέιν, κάτι που είναι δύσκολο σε μια τέτοια πίστα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό ότι θα δοκιμάσουμε ξανά τα ελαστικά τον Φεβρουάριο. Τα νέα ελαστικά δε θα καθοριστούν από το συγκεκριμένο τεστ. Θα έχουμε και δεύτερο τεστ στο Μπαχρέιν και θα προσαρμοστούμε πάνω στα νέα ελαστικά.

Έχουμε δει μέχρι στιγμής ότι με τέσσερα μονοθέσια να τρέχουν, το θέμα με τα marbles δείχνει να έχει βελτιωθεί. Η Pirelli δουλεύει σκληρά για να ανταποκριθεί σε μια δύσκολη εποχή και σε μια δύσκολη κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωπη.

Η ιταλική εταιρεία έχει δηλώσει ότι θέλει να μειώσει τα marbles εν όψει 2014, αλλά το πραγματικό τεστ θα γίνει με τα 22 μονοθέσια, όχι μόνο με τα 4 τα οποία έτρεξαν στο Μπαχρέιν για 3 ημέρες.

[Πηγή: AutoSport]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...