Η Mazda ετοίμασε νέο περιστροφικό κινητήρα για το Mazda2 Range Extender [w/video]

Σχετικά άρθρα

Mazda Demio EV Range Extender with Rotary engine (1)

Ο CEO της Mazda, Masamichi Kogai έχει δηλώσει πως η εταιρία του δεν έχει στα άμεσα πλάνα της να βγάλει στην αγορά ένα αυτοκίνητο με νέο περιστροφικό κινητήρα, κάνοντας μας σαφές να μην περιμένουμε στο -άμεσο- μέλλον κάποιο νέο RX μοντέλο.

Ωστόσο η Ιαπωνική εταιρία έχει ετοιμάζει έναν λιλιπούτειο wankel κινητήρα τον οποίο τον δοκιμάζει σήμερα πάνω στο Mazda2 Range Extender. Πρόκειται για έναν περιστροφικό βενζινοκινητήρα χωρητικότητας μόλις 0,33-λίτρων απόδοσης 26 ίππων που λειτουργεί με σταθερές στροφές 2.000 σ.α.λ. Αυτός τροφοδοτεί με ρεύμα τον 75 kW (102 ίππων) ηλεκτροκινητήρα του plug-in υβριδικού Mazda2, τον ίδιο μου φορά το ηλεκτρικό Mazda2, αυξάνοντας την αυτονομία του αυτοκινήτου στα 400 χλμ. Ο κινητήρας είναι τοποθετημένος κάτω από το δάπεδο των χώρου των αποσκευών μαζί με το 10 λίτρων ντεπόζιτο του.

Ο κινητήρας έχει πολλά πλεονεκτήματα σύμφωνα με την Mazda, αφού εκτός από το μικρό του μέγεθος, λειτουργεί αθόρυβα, καταναλώνει λίγο καύσιμο, παράγει πολύ λιγότερους κραδασμούς και μπορεί να καταναλώνει διαφορετικά καύσιμα. Η Mazda δεν κάνει λόγο για το αν και πότε θα τον περάσει στη παραγωγή.

[Πηγή: Impress, Autonews]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Mazda CX-80

Η Mazda παρουσίασε σήμερα το νέο της επταθέσιο SUV, το CX-80, που αποτελεί το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο στην ευρωπαϊκή γκάμα της και τη νέα...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...