Η Ferrari προτίθεται να βοηθήσει την ένταξη 12ης ομάδας στην F1

Σχετικά άρθρα

Three Ferrari clienti clients

Ο πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo, αποκάλυψε, ότι υπάρχει μία υποψήφια ομάδα που θα ήθελε να ενταχθεί στη Formula 1, με την νέα αυτή ομάδα,να προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Συνέχισε λέγοντας ότι η ομάδα της Ferrari είναι πρόθυμη να βοηθήσει στην ένταξη της νέας ομάδας στον μαγικό κόσμο της F1.

Η Sport Bild αναφέρει ότι ένας πρώην μηχανικός της F1 ηγείται της κίνησης αυτής και ότι ο Montezemolo με την σειρά του, επιβεβαιώνει την μεταξύ τους επαφή αναφέροντας:

Είναι αλήθεια, έχουμε έρθει σε επαφή με αυτή την ομάδα. Και αν μία ημέρα οι κανόνες το επιτρέψουν θα θέλαμε ακόμα και να τους πουλήσουμε μονοθέσια έτσι ώστε να αγωνιστούν.

1967 Gurney Eagle Grand Prix Car

Ο Montezemolo είναι εδώ και καιρό υπέρμαχος των πελατειακών μονοθεσίων, αφού επιθυμεί οι ομάδες να μπορούν να αγοράζουν μονοθέσια από τους μεγάλους κατασκευαστές της F1, με τον πρόεδρος της Ιταλικής ομάδας να προσθέτει:

Θα ήθελα πολύ να έχουμε μια Ferrari με Αμερικανική σημαία στη Formula 1. Είναι εξαιρετικά δύσκολο για μια νέα ομάδα να χτίσει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο από το πουθενά, και για το λόγο αυτό θα ήθελα πολύ να βοηθήσω.

Ας μην ξεχνάμε ότι στο παρελθόν πολλές ομάδες πωλούσαν μονοθέσια σε άλλες, με μερικές εταιρείες που το έκαναν αυτό, εκτός από τη Ferrari, να είναι η Lotus, η McLaren, η Tyrell, η March, και η Brabham.

penske pc1

Αν και το πιο πρόσφατο παράδειγμα ομάδας από τις ΗΠΑ που όμως δεν έγινε ποτέ ήταν η US F1 Team, με επικεφαλής τον Ken Anderson και τον Peter Windsor.

Στον μαγικό κόσμο της F1 όμως υπήρχαν ομάδες από τις ΗΠΑ που έμειναν στην ιστορία όπως η Eagle, η All American Racers (AAR) που ιδρύθηκε από τον θρυλικό Dan Gurney και κέρδισε μία νίκη το 1967 στο Βελγικό Grand Prix .

Από τότε ομάδες όπως η Penske, η Parnelli και η ομάδα Haas έχουν θητείες στη Formula 1. Από τις τρεις αυτές ομάδες μόνο η Penske κατάφερε να κερδίσει έναν αγώνα F1 όταν ο John Watson θριάμβευσε στο Αυστριακό Grand Prix του 1976.

[Πηγή: Apex]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...