Έρχεται η Mercedes-Benz GLC το 2016. Θα είναι στην ίδια κατηγορία με την BMW X4

Σχετικά άρθρα

Mercedes-Benz GLK 2015 Spy Photos (1)

Νέα δημοσιεύματα, θέλουν την Mercedes-Benz να λανσάρει την GLC-Class το 2016 ώστε να ανταγωνιστεί την BMW X4 στην κατηγορία των “coupe SUV”.

Εκεί που λες πως οι Γερμανοί τελείωσαν επιτέλους με τα crossovers και τα SUVs, ξεπροβάλλει ένα νέο niche και 3-4 μοντέλα που προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν. Μία τέτοια περίπτωση είναι και αυτή της GLC, μία coupe-ποιημένη GLK, ότι θα είναι δηλαδή η BMW X4 για την X3.

Όπως και το μοντέλο στο οποίο θα βασίζεται (η GLK), έτσι και η GLC, θα “χτιστεί” στην ίδια πλατφόρμα που χρησιμοποιεί και η νέα C-Class ενώ κάτω από το καπό, θα βρίσκονται διάφοροι 4-κύλινδροι και 6-κύλινδροι κινητήρες που θα συνδυάζονται με ένα 9-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο για να στείλουν την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Χωρίς να είναι τίποτε σίγουρο ακόμα, εξετάζονται τόσο μία υβριδική έκδοση όσο και μία καθαρά πισωκίνητη.

Τα ίδια δημοσιεύματα υπαινίσσονται πως η GLC θα τοποθετείται πάνω από την GLK τιμολογιακά, οπότε στις Η.Π.Α., η τιμή της θα ξεκινά από τα 40.000 δολάρια. Το μοντέλο θα παρουσιαστεί κατά πάσα πιθανότητα στο πρώτο τρίμηνο του 2016 με τις πωλήσεις να ξεκινούν στα τέλη του ίδιου έτους.

[Πηγή: Car & Driver]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...