Montezemolo: Η συνύπαρξη των Alonso και Raikkonen μπορεί να είναι επικίνδυνη

Σχετικά άρθρα

Alonso-Raikkonen

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες σεζόν στην ιστορία τής Formula 1 αναμένεται να είναι το 2014. Πέρα από τις τεράστιες αλλαγές στους κανονισμούς, οι οποίες είναι πολύ πιθανό ν’ αλλάξουν τις ισορροπίες μεταξύ των κορυφαίων ομάδων τού αθλήματος, μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και στην εσωτερική μάχη των οδηγών, με τους Fernando Alonso και Kimi Raikkonen να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, κάτι που είναι λογικό, καθώς πολλοί θεωρούν -ανάμεσά τους κι εγώ- ότι είναι το καλύτερο οδηγικό δίδυμο στο grid για το 2014.

Ο Jean-Eric Vergne είναι ένας απ’ αυτούς που έχουν αναφερθεί στο δίδυμο των Πρωταθλητών, λέγοντας πως μπορεί να είναι μια ωρολογιακή βόμβα για την ιταλική ομάδα, κάτι στο οποίο συμφωνεί εν μέρει και ο Πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo. Ο Ιταλός παραδέχεται ότι η συνύπαρξη δύο τόσο μεγάλος οδηγών εμπεριέχει ρίσκο, αλλά αυτή είναι η φύση τού αθλήματος.

Το να έχεις μαζί τους Alonso και Raikkonen, θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο. Αλλά, στη Formula 1, τα πάντα μπορεί να είναι επικίνδυνα. Νομίζω ότι ο Fernando ξέρει ότι δεν οδηγεί μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για τη Ferrari, και ο Raikkonen ξέρει ότι είναι στο δεύτερο μισό τής καριέρας του, δύο πολύ σημαντικά χρόνια γι’ αυτόν, με εμπειρίες κι ευθύνες.

Ο Domenicali έχει μιλήσει ξεκάθαρα και στους δύο. Έχουν την τιμή και την ευθύνη να οδηγήσουν για τη Ferrari, και κάθε οδηγός γνωρίζει ότι δεν τρέχει μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για την ομάδα. Εάν ένας οδηγός θέλει ν’ αγωνίζεται για τον εαυτό του, έχει τόσες πολλές δυνατότητες: μπορεί να κάνει τη δική του ομάδα, μπορεί να πάει σε άλλη ομάδα, αλλά η Ferrari έχει τους δικούς της κανόνες.

Η Scuderia δεν έχει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση δύο πολύ μεγάλων οδηγών, ωστόσο προσωπικά πιστεύω ότι η κόντρα των δύο Πρωταθλητών θα περιοριστεί μέσα στην πίστα, διότι είναι αρκετά ώριμοι κι έξυπνοι να καταλάβουν ότι η εξωαγωνιστική κόντρα μόνο κακό μπορεί να τους κάνει, ενώ ο “Iceman” δεν δείχνει να έχει διάθεση για κόντρες.

[Πηγή: Reuters]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...