Streiff: Εκτός κινδύνου ο Schumacher

Σχετικά άρθρα

SCHUMI-STREIFF

Σύμφωνα με τον Gerard Saillant, ο οποίος είχε χειρουργήσει τον Michael Schumacher μετά το ατύχημά του το 1999 στο Silverstone και ο οποίος έσπευσε στο νοσοκομείο του Grenoble, όπου νοσηλεύεται ο Γερμανός, ο αγαπημένος οδηγός των Tifosi είναι εκτός κινδύνου.

Την πληροφορία μετέφερε ο Philippe Streiff, πρώην οδηγός Formula 1 και φίλος του πολυνίκη Γερμανού ο οποίος δήλωσε πως δεν είναι ιατρός και πως απλώς μεταφέρει όσα είπε ο Saillant:

Μίλησα με τον Gerard Saillant και μου επιβεβαίωσε πως διατηρούν τον Michael σε θερμοκρασίες 35-36οC, έτσι ώστε να ελαττωθούν οι σωματικές του λειτουργίες και να μπορεί το σώμα του να γιατρευτεί καλύτερα. Αυτός είναι και ο λόγος που τον έχουν ακόμα σε κώμα.

Έχουν εγχειρήσει ήδη το αιμάτωμα στο δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου του και ένα δεύτερο, λιγότερο σημαντικό, αιμάτωμα στο αριστερό. Πρόκειται για ένα τραύμα αντίστοιχο με το δικό μου που με έχει αφήσει παραπληγικό (ο Philippe Steiff έχει μείνει ανάπηρος, μετά από σοβαρότατο ατύχημά του το 1989, όταν έσπασε το roll-bar που τον προστάτευε).

Στην δική του περίπτωση όμως, το χτύπημα ήταν πλευρικό, άρα ο μοναδικός κίνδυνος είναι αυτός της ημιπληγίας, αφήνοντας παράλυτο το αντίθετο μέρος του σώματος (από αυτό του χτυπήματος). Να προσθέσω όμως ότι τον παρακολουθούν οι καλύτεροι ιατροί του κόσμου και έχει την οικογένειά του δίπλα του, οπότε θα μπορεί να αφοσιωθεί 100% στην αποκατάστασή του και είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρει.

Είναι 45 χρονών και σε φοβερή φυσική κατάσταση. Για οποιονδήποτε άλλο η κατάσταση θα ήταν διαφορετική, ενώ αυτός θα μπορέσει να αναρρώσει σε σημείο που να μπορεί να έχει μια φυσιολογική ζωή.

Σίγουρα οι δηλώσεις του Steiff περιέχουν πολλά περισσότερα από αυτά που του είπε ο Gerard Saillant, πολλά από τα οποία μπορεί να είναι και προσωπικές σκέψεις του Γάλλου.

Sabine Kehm

Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει και η Sabine Kehm που έσπευσε να δηλώσει:

Η κατάσταση του Michael παραμένει κρίσιμη άλλα σταθερή. Θα θέλαμε να δηλώσουμε ξεκάθαρα πως οποιαδήποτε πληροφορία που αφορά την κατάσταση υγείας του Michael, η οποία δεν έρχεται από εμένα ή τους θεράποντες ιατρούς του, θα πρέπει να θεωρείται ως αναληθής ή απλά ως φήμη. Η οικογένεια ενδιαφέρετε μόνο για την υγεία του Michael.

H κάμερα στο κράνος του Michael δόθηκε εθελούσια στις αρμόδιες αρχές από την οικογένεια. Οποιαδήποτε υπόθεση ότι αυτό έγινε ενάντια στις επιθυμίες της οικογένειας είναι αναληθής. Ζητούμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα της οικογένειας.

Μετά από συζήτηση με τους θεράποντες ιατρούς του Michael, δεν αναμένεται άλλη συνέντευξη τύπου πριν την Δευτέρα.

[Πηγές: Telegraph, Corriere dello Sport, Bianca Garloff]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...