Οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια των “Detroit Three” θα λάβουν μεγάλα χρηματικά bonus

Σχετικά άρθρα

Chrysler Trenton Engine Plant

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες του Detroit, οι “Detroit Three”, δηλαδή η Ford, η General Motors και η Chrysler αναμένεται να επιβραβεύσουν τους εργαζόμενους στα εργοστάσια τους με ένα ακόμα bonus.

Τον επόμενο μήνα, οι τρεις εταιρίες θα ανακοινώσουν ακριβώς το ποσό με το οποίο θα ανταμειφθούν για την σκληρή τους δουλειά οι εργαζόμενοι καθώς και τα συνολικά οικονομικά αποτελέσματα για το 2013. Πάντως, με βάση τα υπολογιζόμενα κέρδη των τριών αυτών εταιριών, το συνολικό ύψος του bonus θα υπερβαίνει τα 800 εκατομμύρια δολάρια για 130.000 περίπου εργαζόμενους. Ο μέσος όρος του bonus ανά εργαζόμενο, αναμένεται να ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ των 17.875 δολαρίων (αθροιστικά) που διανεμήθηκε το 1999.

Μόνο για το Michigan, στο οποίο βρίσκεται περίπου το μισό εργατικό δυναμικό των εταιριών, υπολογίζεται πως θα μοιραστούν περί τα 400 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που υπερβαίνει τα οικονομικά οφέλη του Super Bowl το 2006 (274 εκ. δολάρια), του Major League Baseball All-Star Game του 2005 (52.5 εκ. δολάρια) και των πρόσφατων Winter Classic εορταστικών εκδηλώσεων (30 περίπου εκ. δολάρια).

Είναι ένα σημάδι της επιτυχίας της βιομηχανίας και του πού πηγαίνει. Η βιομηχανία αναγνωρίζει την ποιότητα του εργατικού δυναμικού εδώ στο Michigan. Οι επιταγές αυτές είναι μία καλή ένδειξη γι’ αυτό.

Δήλωσε ο Dave Murray, αναπληρωτής Γραμματέας του κυβερνήτη του Michigan, Rick Snyder. Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο πως αυτή η «διανομή κερδών» είναι μέρος του συμβολαίου που υπέγραψαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες του Detroit με το United Auto Workers το 2011 και λειτουργεί ως «ψευδο-αύξηση» για τους εργαζομένους. Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που οι κατασκευαστές πλήρωσαν στους εργαζόμενους τουλάχιστον 1.500 δολάρια (κατά μέσο όρο). Πέρυσι, τα 125.000 μέλη του UAW έλαβαν περίπου 17.300 δολάρια (αθροιστικά). Αναλυτικά, η GM πλήρωσε 6.750 δολάρια σε κάθε ωρομίσθιο εργαζόμενο, η Ford περίπου 8.300 και η Chrysler 2.250 δολάρια. Όλα αυτά τα ποσά, αναμένεται να ξεπεραστούν φέτος.

[Πηγή: Detroit News]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

To Airbnb προσφέρει το Μουσείο της Ferrari για μια διανυκτέρευση για τον αγώνα της F1 στην Imola

H Airbnb ανανέωσε τις εμπειρίες που προσφέρει, προσθέτοντας τη νέα κατηγορία "Icons" που είναι εμπνευσμένη από την ποπ κουλτούρα. Η κατηγορία σε προ(σ)καλεί να βιώσεις...

Η Ε.Ε. θα πρέπει να επιβάλει δασμούς 50% στα κινέζικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η υπόθεση της επιβολής δασμών ως τροχοπέδη στις εισαγωγές κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν είναι απλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τα πορίσματα μελέτης,...