1.000.000 νέα Ford Focus

Σχετικά άρθρα

Volume Production of the all-new Ford Focus at Ford's Saarlouis

Όπως ανακοίνωσε η Ford, πρόσφατα παρήγαγε το εκατομμυριοστό Ford Focus νέας γενιάς. Το επετειακό μοντέλο ήταν ένα Focus hatchback με κινητήρα 1.0 EcoBoost, το οποίο κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο Saarlouis της Γερμανίας. Η Ford κατασκευάζει επίσης το Focus για τη Ρωσία στο εργοστάσιο της Ford Sollers κοντά στην Αγ. Πετρούπολη.

Η Barb Samardzich, chief operating officer, Ford Ευρώπης δήλωσε:

Το Focus είναι ένα οικογενειακό αυτοκίνητο απολαυστικό στην οδήγηση, με ευελιξία που ικανοποιεί τις ανάγκες μιας μεγάλης γκάμας πελατών. Πέρσι, λανσάραμε το μηδενικών ρύπων Focus Electric ολοκληρώνοντας την οικογένεια Focus που περιλαμβάνει επίσης το Focus ST.

Το νέο Focus που λανσαρίστηκε στην Ευρώπη το 2010 είναι best-seller σε όλο τον κόσμο για το πρώτο εξάμηνο του 2013. Η Ford σχεδιάζει να λανσάρει μία νέα έκδοση του Focus 1.0 EcoBoost που θα είναι το πρώτο βενζινοκίνητο οικογενειακό αυτοκίνητο στην Ευρώπη με εκπομπές CO2 99 g/km.

[Πηγή: Ford]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Η Ford Κατασκεύασε το Εκατομμυριοστό Focus Νέας Γενιάς για την Ευρώπη

  • Η Ford πρόσφατα κατασκεύασε το εκατομμυριοστό Focus νέας γενιάς στην Ευρώπη. Ένα νέο Focus παράγεται κάθε 90 δευτερόλεπτα στην Ευρώπη
  • Το εκατομμυριοστό Focus – ένα 5θ Candy Red με κινητήρα 1.0 EcoBoost – πέρασε από τη γραμμή παραγωγής του Saarlouis, Γερμανία. Στην Ευρώπη, το Ford Focus παράγεται επίσης στη Ρωσία κοντά στην Αγ. Πετρούπολη.
  • Από το 1998 που λανσαρίστηκε η πρώτη γενιά Focus, η Ford έχει πουλήσει 6,9 εκατομμύρια μονάδες του δημοφιλούς μεσαίου μοντέλου της στην Ευρώπη και πάνω από 12 εκατομμύρια παγκοσμίως. Η σημερινή γενιά Focus άρχισε να πωλείται στην Ευρώπη το 2010
  • Το Focus είναι παγκόσμιο best-seller, σύμφωνα με ανάλυση της Ford βασισμένη στα τελευταία στοιχεία παγκόσμιων ταξινομήσεων οχημάτων της Polk για το πρώτο εξάμηνο του 2013.

ΚΟΛΩΝΙΑ, Γερμανία, 9 Ιανουαρίου, 2014 – Η Ford Ευρώπης πρόσφατα παρήγαγε το εκατομμυριοστό Ford Focus νέας γενιάς, του δημοφιλούς μεσαίου μοντέλου της που έχει γίνει παγκόσμιο best-seller.

Το εκατομμυριοστό Focus,  ένα hatchback με κινητήρα 1.0 EcoBoost, κατασκευάστηκε στο Saarlouis, Γερμανία. Η Ford κατασκευάζει επίσης το Focus για τη Ρωσία στο εργοστάσιο της Ford Sollers κοντά στην Αγ. Πετρούπολη.

«Το Focus είναι ένα οικογενειακό αυτοκίνητο απολαυστικό στην οδήγηση, με ευελιξία που ικανοποιεί τις ανάγκες μιας μεγάλης γκάμας πελατών» δήλωσε η Barb Samardzich, chief operating officer, Ford Ευρώπης. «Πέρσι, λανσάραμε το μηδενικών ρύπων Focus Electric ολοκληρώνοντας την οικογένεια Focus που περιλαμβάνει επίσης το 250 PS Focus ST.»

Το νέο Focus που λανσαρίστηκε στην Ευρώπη το 2010 είναι best-seller σε όλο τον κόσμο σύμφωνα με ανάλυση της Ford βασισμένη στα τελευταία στοιχεία παγκόσμιων ταξινομήσεων οχημάτων της Polk για το πρώτο εξάμηνο του 2013.

Η Ford σχεδιάζει να λανσάρει μία νέα έκδοση του Focus 1.0 EcoBoost (με το Διεθνή Κινητήρα της Χρονιάς 2012 & 2013), που θα είναι το πρώτο βενζινοκίνητο οικογενειακό αυτοκίνητο στην Ευρώπη με εκπομπές CO2 99 g/km.*

Το Focus εφοδιάζεται με τεχνολογίες όπως το Active Park Assist που χρησιμοποιεί αισθητήρες υπερήχων για να εντοπίζει κατάλληλους χώρους παρκαρίσματος και να κατευθύνει αυτόματα το αυτοκίνητο, ενώ ο οδηγός ελέγχει μόνο το κιβώτιο ταχυτήτων, το γκάζι και το συμπλέκτη. Μία άλλη τεχνολογία με την ονομασία Active City Stop ‘σαρώνει’ το εμπρός τμήμα του δρόμου 50 φορές το δευτερόλεπτο για την αποφυγή συγκρούσεων με ταχύτητες μέχρι 15 km/h, ενώ συμβάλλει στη μείωση της σφοδρότητας πρόσκρουσης με ταχύτητες μέχρι 30 km/h.

Εάν το όχημα εμπλακεί σε ατύχημα, το Ford SYNC με Emergency Assistance θα συνδέσει τους επιβάτες με τις τοπικές υπηρεσίες επείγουσας ανάγκης. «Οι κάτοχοι του Focus δηλώνουν ότι εκτιμούν πραγματικά τις έξυπνες τεχνολογίες της Ford καθώς και την ασφάλεια, το σπορ χαρακτήρα, το στυλ και την άνεση του αυτοκινήτου» σχολίασε η Samardzich.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη αυτονομία και ταχύτερη φόρτιση για το Ford E-Transit

Η Ford Pro αποκάλυψε σήμερα μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range (Εκτεταμένης Αυτονομίας), ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού...

Ford: Η Mustang έγινε 60 ετών και teasάρει την RTR

Την περασμένη Τετάρτη η Ford γιόρτασε τα 60α γενέθλια της Mustang και στο περιθώριο μιας εκδήλωσης που έγινε στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, η...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Η Mustang Mach-E ηλεκτρίζει το stage της Ford στο Golden Hall

Γιορτάζοντας και στην Ελλάδα την επέτειο των 60 χρόνων Ford Mustang, του πιο εμβληματικού σπορ μοντέλου της παγκόσμιας σκηνής, η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang...