20130912121114_79111

Μία ιστορία που πέρασε στα ψιλά γράμματα στο φετινό Consumer Electronics Show, ήταν η δήλωση του Jim Farley της Ford περί GPS και παρακολούθησης των ιδιοκτητών αυτοκινήτων της φίρμας μέσω αυτού.

Ξέρουμε όλους όσοι παραβιάζουν το νόμο, ξέρουμε πότε το κάνετε. Έχουμε GPS στο αυτοκίνητό σας, ξέρουμε τι κάνετε. Παρεμπιπτόντως, δεν παρέχουμε αυτά τα δεδομένα σε κανέναν.

Το τι υπαινίσσεται λέει ξεκάθαρα ο Farley περί προσωπικών δεδομένων, παρακολούθησης κ.ο.κ. είναι κάτι παραπάνω από εμφανές και νομίζω το καταλαβαίνεις. Οι δηλώσεις αυτές όμως, γίνονται ακόμα πιο κωμικά τραγικές, με δεδομένο το ότι ο Jim Farley όχι μόνο είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της Ford αλλά έχει τη θέση του αντιπροέδρου Marketing και πωλήσεων!

Φυσικά, ο Farley έσπευσε να ανακαλέσει τις αρχικές δηλώσεις του και να πει πως η Ford «δεν παρακολουθεί τους πελάτες στα αυτοκίνητά της χωρίς την έγκριση ή συναίνεση τους». Οι δηλώσεις είχαν υποθετικό περιεχόμενο με τη λογική του «η Ford μπορεί να χρησιμοποιήσει δεδομένα από τα GPS των οχημάτων της για εύρεση μοτίβων και ακριβή παρακολούθηση της κίνησης». Εκπρόσωπος της εταιρίας επιβεβαίωσε πως τα GPS δεν «μοιράζονται» με τα κεντρικά την ακριβή τοποθεσία των οδηγών αν και υπάρχουν κάποιες συσκευές εντός του αυτοκινήτου που μπορεί να το κάνουν (βλ. Sync Services Directions και 911 Assist). Το κάνουν ωστόσο εν γνώσει του χρήστη.

[Πηγή: BusinessInsider]