To Audi R8 e-tron τελικά στην παραγωγή με νέες μπαταρίες

Σχετικά άρθρα

Audi R8 e-tron

Η Audi, μέσα από τα χείλια του Τεχνικού της Διευθυντή, Ulrich Hackenberg, επιβεβαίωσε από το Detroit όπου βρίσκεται ότι η παραγωγή του R8 e-tron είναι και πάλι “ζωντανή”, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει κάποια ακριβή ημερομηνία επίσημης παρουσίασης.

Έτσι, φαίνεται, ότι το σήριαλ για το αν θα περάσει ή όχι στην παραγωγή φτάνει στο τέλος του, καθώς όπως είχαν δηλώσει οι ίδιοι οι Γερμανοί με τον πιο επίσημο τρόπο στα τέλη του περασμένου Μαΐου, η ηλεκτρική εκδοχή του R8 δεν θα δει το φως της παραγωγής, κυρίως λόγο της μικρής αυτονομίας που του προσφέρουν οι μπαταρίες, τον αργό χρόνος φόρτισης τους, καθώς του κόστος τους.

Ο Hackenberg θέλει το R8 e-tron να είναι “τεχνολογική πλατφόρμα για άλλα μοντέλα” και δηλώνει ότι το ηλεκτρικό σύστημα θα είναι συμβατό τόσο με την παρούσα γενιά του αυτοκίνητου, όσο και με την επόμενη που θα παρουσιαστεί το 2015, προφανώς επειδή καταλαβαίνει ότι είναι πολύ αργά για το υπάρχον R8.

Φήμες έλεγαν ότι η αυτονομία του πρώτου R8 e-tron έφτανε τα 215 χλμ, ενώ αυτό που θα παρουσιαστεί διαθέτοντας νέες μπαταρίες, θα έχει σημαντικά μεγαλύτερη και θα φτάνει στα 400 χλμ. Ο Hackenberg κλείνει με τη φράση ότι “τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι το μέλλον” και πιστεύει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία αργά ή γρήγορα θα στραφεί προς τα ηλεκτρικά, όταν η εξέλιξη των μπαταριών φτάσει σε καλύτερο επίπεδο.

[Πηγή: Αutoexpress]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αυτό είναι το Kia EV5 GT

Κυκλοφόρησαν οι δύο πρώτες φωτογραφίες της γρήγορης, GT έκδοσης του Kia EV5, με το αυτοκίνητο να διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, με τον μπροστά να παράγει...