Ένα Land Rover Defender πηγαίνει την Royal Geographical Society στη Σιβηρία

Σχετικά άρθρα

lr-pole-of-cold-expedition-1

Όπου και αν είσαι, σου εγγυώμαι πως δεν κάνει τόσο κρύο όσο στην κοιλάδα του Oymyakon. Εκεί ήταν που σημειώθηκε η αστρονομικά χαμηλή θερμοκρασία των -67.7 βαθμών Κελσίου το 1933 (δεν είναι τυχαίο που η περιοχή ονομάζεται και «Πόλος του ψύχους») και εκεί ήταν ο τελικός προορισμός της αποστολής της Royal Geographical Society.

Η ομάδα, με επικεφαλής την Felicity Aston, ήταν αποδέκτης του έκτου ετήσιου Land Rover Bursary που μεταξύ άλλων, περιελάμβανε τον Manu Palomeque, φωτογράφο και κινηματογραφιστή και τον Gisli Jonsson, έναν πεπειραμένο μηχανικό και σύμβουλο οδήγησης τον χειμώνα. Το Land Rover Defender που χρησιμοποίησαν ήταν ελαφρώς τροποποιημένο με αναβαθμισμένη ανάρτηση, προστατευτικά για το πάτωμα και το drivetrain, μεγαλύτερο ρεζερβουάρ και σύστημα θέρμανσης τόσο για τον κινητήρα όσο και για τους επιβάτες.

lr-pole-of-cold-expedition-220114-03-75867-1

Η ομάδα και το Defender διέσχισαν πάνω από 20.000 χιλιόμετρα, πέρασαν μέσα από χώρες όπως η Δανία και η Νορβηγία, εκατοντάδες χιλιόμετρα πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο και κατά μήκος του Trans-Siberian Highway και άντεξαν θερμοκρασίες της τάξης των -50 βαθμών Κελσίου μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους. Εκεί μελέτησαν τις πολιτισμικές και φυσικές επιπτώσεις του να ζεις στα πιο ακραία κλίματα κατά τον χειμώνα και τα αποτελέσματα/ευρήματα τους θα είναι διαθέσιμα για εκπαιδευτικούς σκοπούς από σχολεία στην Αγγλία. Τώρα η ομάδα θα ξεκινήσει να καλύπτει τα 15.000 χιλιόμετρα του γυρισμού. Θα περάσει από την νότια Σιβηρία, στο Καζακστάν και μετά, πάλι από την Σκανδιναβία μέχρι να γυρίσει Αγγλία. Μεγάλο σεβασμό σε αυτούς τους ανθρώπους αλλά και το ασταμάτητο Defender!

[Πηγή: Land Rover]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...