Ecclestone: Οι αλλαγές μετατρέπουν το σπορ σε φάρσα

Σχετικά άρθρα

Motor Racing - Formula One World Championship - United States Grand Prix - Preparation Day - Austin, USA

Από την πρώτη στιγμή που ακούστηκε πως η Formula 1 μπορεί να κινηθεί στα μονοπάτια των 1.6 λίτρων turbo κινητήρων, ο Bernie Ecclestone τάχθηκε αντίθετος με τέτοιου είδους αλλαγές, τονίζοντας μάλιστα πως ο ήχος αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ατού του σπορ. Οι αλλαγές τελικά προχώρησαν, με τη σύμφωνη γνώμη των ομάδων και της FIA, και μετά από 3 μέρες δοκιμών στη Jerez, ο Bernie ξεσπαθώνει εναντίων τους.

Η νέα εποχή πρόκειται για φάρσα. Κοιτάξτε τις τελευταίες ημέρες. Το είχα πει ότι τα πράγματα θα ήταν έτσι.

Εκείνοι (η FIA και οι ομάδες) επέμεναν για τους καινούριους κινητήρες. Αν ήθελαν να τρέχουν όπως τώρα, θα έπρεπε να πάνε στο Le Mans.

Οι άνθρωποι θέλουν ο ήχος να είναι κάτι το ξεχωριστό, αυτή είναι η Formula 1. Τώρα έχουμε ήσυχους κινητήρες και άδειες πίστες.

Ο βασικός στόχος που προσπαθεί να επιτευχθεί μέσα από τους κανονισμούς, σύμφωνα με τα λεγόμενα των ομάδων, είναι η οικονομία καυσίμου. Τόσο η ροή καυσίμου προς τον κινητήρα, όσο και η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ, βρίσκονται πλέον στα χαμηλότερα επίπεδα της ιστορίας του σπορ. Όμως, ο Eccestone πιστεύει πως αυτή η προσπάθεια ουσιαστικά ακυρώνεται εξαιτίας άλλων κινήσεων των ομάδων.

Δεν χρειάζονται νέους κινητήρες για κάτι τέτοιο. Η Mercedes κουβαλάει μαζί της, όπου κι αν πάει, 23 φορτηγά. Εάν πραγματικά ήθελαν να κάνουν οικονομία στα καύσιμα, θα έπρεπε να σταματήσουν να το κάνουν αυτό.

Ειδικά με το τελευταίο κομμάτι των δηλώσεων Ecclestone, δεν θα μπορούσα παρά να είμαι απόλυτα σύμφωνος. Νομίζω πως όλοι μας έχουμε κατανοήσει τον πραγματικό λόγο για τις αλλαγές στους κινητήρες, όμως δεν αρκούν μόνο οι επιδώσεις στην πίστα για να αλλάξει η Formula 1 το προφίλ της σε κάτι πιο οικολογικό/οικονομικό, ώστε να μπορούν οι κατασκευαστές κινητήρων να διαφημίσουν τα αυτοκίνητά τους. Πρέπει όλες οι κινήσεις των ομάδων να συνηγορούν προς αυτή την κατεύθυνση, για να πείσουν το όλο και πιο ενημερωμένο αγοραστικό κοινό.

mercedes amg petronas - motorhome - f1 trucks

Σε ό,τι αφορά το δικαστικό μέτωπο που έχει ανοίξει απέναντι στον ισχυρό άνδρα της Formula 1, διαβάσαμε πριν λίγες μέρες πως θα μπορούσε με ένα ποσό της τάξης των 300 εκατομμυρίων ευρώ, να αποφύγει την φυλάκιση, η οποία μπορεί να φτάσει έως και τα 10 χρόνια. Όμως ο Bernie δεν δείχνει να συμφωνεί με κάτι τέτοιο, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω κάτι τέτοιο. Εξάλλου, δεν δουλεύουν έτσι τα πράγματα. Θα μπορούσαμε να έρθουμε σε συμβιβασμό πριν ξεκινήσουν όλα αυτά, αλλά αποφασίσαμε να μην το κάνουμε.

Δεν αποτελεί επιλογή πλέον και ούτως ή άλλως δεν θα κάναμε κάτι τέτοιο. Θα πάμε στο δικαστήριο και θα παρουσιάσουμε τη θέση μας. Δεν έχουμε απολύτως τίποτα να κρύψουμε.

[Πηγή: Daily Mail (1), (2) | Photo Copyrights: Mercedes AMG Petronas]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...