White: Πρέπει να είμαστε αξιόπιστοι στο Μπαχρέιν

Σχετικά άρθρα

Red Bull RB10 Jerez

Μετά τις δηλώσεις του Remi Taffin, που επιβεβαίωσαν το πρόβλημα της Renault στις δοκιμές της Χερέθ, έρχεται και ο Τεχνικός Διευθυντής της Γαλλικής εταιρίας να μας εξηγήσει τους λόγους του προβλήματος και τους τρόπους επίλυσής του. Σύμφωνα με τον Rob White, ήταν πολλά τα προβλήματα και όχι μόνο ένα:

Την πρώτη μέρα δοκιμών είχαμε πρόβλημα με ένα υπο-σύστημα στην μπαταρία του ERS, το οποίο δεν επηρέαζε ούτε την μπαταρία, ούτε την λειτουργία της. Ήταν ένα εξάρτημα το οποίο ήταν απλά στην ίδια θήκη με την ES. Στην συνέχεια είχαμε πρόβλημα με τον στροβιλοσυμπιεστή και τα συστήματα ελέγχου της υπερπλήρωσης, με επιπλέον προβλήματα στα συστήματα ελέγχου του κινητήρα, τα οποία δημιουργούσαν μηχανικές βλάβες.

Rob White

Εν ολίγοις δηλαδή, τα ηλεκτρονικά συστήματα του νέου power unit της Renault είναι για το ανάθεμα και ενώ οι ομάδες προσπαθούσαν να κάνουν χιλιόμετρα στη Χερέθ, η Γαλλική εταιρία έκανε δοκιμές κινητήρων στο εργοστάσιο της στο Viry, για να καταφέρει να λύσει το πρόβλημα και να προτείνει λύσεις. Μετά από 3 μέρες δοκιμών κατάλαβαν ότι οι διαφορές ανάμεσα στις εργοστασιακές δοκιμές και τις πραγματικές δοκιμές στη Χερέθ, ήταν μεγαλύτερες από αυτές που είχαν υπολογίσει και άρχισαν να διορθώνουν το πρόβλημα. Είναι όμως ίδιο το πρόβλημα για όλες τις ομάδες;

Τα περισσότερα προβλήματα ήταν κοινά για όλους, καθώς τα power unit είναι ίδια με ελαφρές διαφορές στην εγκατάστασή τους. Κάποια προβλήματα παρουσιάστηκαν σε μία μόνο εγκατάσταση, είναι όμως υποχρέωσή μας να ασχοληθούμε με όλους. Σε γενικές γραμμές τα επιμέρους προβλήματα τα έχουμε κατανοήσει. Εργαστήκαμε και με τις 3 ομάδες και έχουμε κάνει πρόοδο, χωρίς να βρούμε μεγάλα, νέα προβλήματα. Φυσικά με τις ελάχιστες δοκιμές που κάναμε, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι.

Το επόμενο βήμα είναι να εντοπίσουμε τη ρίζα του προβλήματος και να εξελίξουμε την λύση, ώστε να βελτιώσουμε την αξιοπιστία μας στα τεστ του Μπαχρέιν. Παρόλο που στο τέλος του μήνα παγώνουν οι εξελίξεις των κινητήρων, αλλαγές μπορούν να γίνουν με την έγκριση της FIA, οπότε δεν κολλάμε στην συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ως λάτρης του ανταγωνισμού στην Formula 1, ελπίζω η Renault να διορθώσει γρήγορα τα προβλήματα του νέου της κινητήρα, γιατί η σιγουριά του Rob White φαίνεται να είναι μόνο στο ότι θα ξεπεράσουν όλα τα προβλήματα που έχουν… αρκεί να τα βρουν. Αυτό δεν είναι κάτι που θέλεις να ακούς από την εταιρία που σου προμηθεύει κινητήρες και σίγουρα δεν είναι κάτι που θέλεις να ακούς αν είσαι μία από τις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο.

[Πηγή: Renault]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα