Η Renault επιβεβαίωσε το πρόβλημα στη μπαταρία του Energy F1

Σχετικά άρθρα

remi taffin

Τα μονοθέσια με κινητήρα Renault κατάφεραν να γράψουν μόλις 19 γύρους χθες, όσους και την πρώτη μέρα στη Jerez, με το συνολικό άθροισμα των γύρων των ομάδων να φτάνει τους 38. Την ίδια στιγμή οι αντίπαλοι του Γάλλου κατασκευαστή έχουν συλλέξει δεδομένα από 138 γύρους (Ferrari) και 211 γύρους (Mercedes).

Με τα συστήματα των νέων power units να είναι εξαιρετικά πολύπλοκα, κάθε χιλιόμετρο πριν τη Μελβούρνη μπορεί να αποτελέσει τη διαφορά ανάμεσα στον τερματισμό ή την εγκατάλειψη ενός μονοθεσίου και όπως έχουν παραδεχθεί όλες οι ομάδες, η αξιοπιστία αναμένεται να στέψει τον φετινό πρωταθλητή. Επομένως οι Red Bull, Caterham, Lotus και Toro Rosso, ομάδες που προμηθεύει με τους κινητήρες της η Renault, δεν θα πρέπει να αισθάνονται άνετα μετά τα προβλήματα των δυο πρώτων ημερών.

Ο Remi Taffin, επικεφαλής δραστηριοτήτων πίστας της Renault, παραδέχθηκε με δηλώσεις του πως το πρόβλημα βρίσκεται στη μπαταρία του κινητήρα, τονίζοντας πως η πολυπλοκότητα των συστημάτων είναι αυτή που καθυστερεί την επίλυση του προβλήματος.

Το γεγονός είναι ότι προφανώς αντιμετωπίζουμε προβλήματα. Υπάρχουν πολλά προβλήματα που μπορούμε να δούμε όταν έχουμε νέα αυτοκίνητα, αλλά και νέες power units. Σίγουρα, όμως, γνωρίζουμε από την πλευρά μας ότι είχαμε ένα πρόβλημα, το οποίο έχουμε σαφώς προσδιορίσει και θέλουμε να φτιάξουμε.

Δεν μπορέσαμε να το διορθώσουμε το πρωί (χθες), έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε από την πλευρά μας, έτσι ώστε αύριο (Πέμπτη), και ιδιαίτερα για τις Red Bull και Toro Rosso ώστε να είναι σίγουρες, να μπορούμε να βγούμε στην πίστα στις 9:00. Είμαστε σίγουροι αύριο (Πέμπτη) το πρωί θα έχουμε και τα τρία αυτοκίνητα στην πίστα.

Μια power unit αποτελείται από πολλά υποσυστήματα και το πρόβλημα δεν είναι αν κάποιο από αυτά δεν λειτουργεί. Είναι σαφώς ένα πρόβλημα ενσωμάτωσης όλων αυτών των συστημάτων, και συγκεκριμένα έπρεπε να λύσουμε το πρόβλημα μέσω της αποθήκευσης ενέργειας (μπαταρία). Δεν πρόκειται να αναλύσουμε την αρχιτεκτονική του συστήματος μας, αλλά έχουμε σαφώς διαπιστώσει κάτι που θα πρέπει να αλλάξουμε.

Στη συνέχεια, ο Remi Taffin δήλωσε για μια ακόμη φορά σίγουρος πως τα 3 μονοθέσια με τον Energy F1 στην πλάτη τους, θα βγουν στην πίστα για την τρίτη μέρα δοκιμών στη Jerez.

Έχουμε τα ανταλλακτικά, τους ανθρώπους εδώ, αλλά και τα μέσα για να λύσουμε το πρόβλημα και θα το κάνουμε. Δεν θέλαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο όταν ήρθαμε εδώ, αλλά έτυχε. Προχωράμε (με τη διόρθωση), παίρνει χρόνο και δυστυχώς αποτελεί ένα κομμάτι υψηλής τεχνολογίας, ειδικά όταν βλέπουμε το σύστημα αποθήκευσης της ενέργειας. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει προσεκτικά, αλλά είμαστε αρκετά σίγουροι, πως αύριο (σήμερα) το πρωί όλα θα είναι εντάξει.

Στις 11:20, ώρα γραφής του άρθρου, μόνο οι Toro Rosso και Caterham, από τα μονοθέσια με κινητήρα Renault, έχουν βγει στην πίστα, έχοντας κάνει 17 γύρους.

[Πηγή: ESPNF1]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Ο Alonso δήλωσε απογοητευμένος από την ποινή

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Fernando Alonso με ποινή 20 δευτερολέπτων μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, επειδή έκριναν πως ο Ισπανός προκάλεσε σκόπιμα το...
Autoblog.gr