Οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας για απόσυρση ή πώληση στο εξωτερικό

Σχετικά άρθρα

kinisi

Με σημερινό της δημοσίευμα η Ημερησία αναφέρει πως όσοι ιδιοκτήτες ή έμποροι ΙΧ έχουν πουλήσει τα οχήματά τους στο εξωτερικό και όσοι επιθυμούν την απόσυρσή τους και την οριστική διαγραφή τους, θα πρέπει να πληρώσουν Τέλη κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα όσοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας των ΙΧ τους, προκειμένου να το αποσύρουν, ώστε να αποκτήσουν κάποιο καινούριο μοντέλο, καταβάλλοντας χαμηλότερο Τέλος Ταξινόμησης, μπορεί να το κάνουν χωρίς να καταβάλουν τα Τέλη Κυκλοφορίας.

Έτσι, αυτοί που θα κληθούν να πληρώσουν, είναι όσοι έχουν καταθέσει πινακίδες κυκλοφορίας για να το εξάγουν (πώληση στο εξωτερικό) ή να το καταστρέψουν (οριστική διαγραφή).

Έντονες είναι οι αντιδράσεις για την καταβολή των Τελών Κυκλοφορίας σε αυτοκίνητα που οδηγούνται, είτε για εξαγωγή, είτε για καταστροφή. Με το νέο μέτρο εναντιώνονται τόσο ο Συνδέσμος Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΕΕΑΕ), αλλά και η Εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων Ελλάδος (ΕΔΟΕ), ενώ έχουν ήδη αποστείλει υπομνήματα για το θέμα.

Μάλιστα, οι έμποροι επισημαίνουν πως δεν είναι δυνατόν να πρέπει να καταβάλουν τα Τέλη Κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που παραλαμβάνονται από νταλίκες στα καταστήματά τους, με προορισμό κάποιο άλλο κράτος-μέλος, καθώς τα συγκεκριμένα ΙΧ δεν κινούνται καθόλου επί ελληνικού εδάφους.

[Πηγή: Ημερησία]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ξεκινούν και πάλι τα έργα για το Flyover. Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής

Ξεκινούν και πάλι τα έργα κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής των εργασιών που είχαν καταθέσει...

Με πρόσθετες αποζημιώσεις προς τους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο

Με πρόσθετες αποζημιώσεις στους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο εξαιτίας των καθυστερήσεων στα έργα, οι οποίες προκαλούνται και από τους αργούς χρόνους...

Τέλη κυκλοφορίας: Αλλάζουν όλα στα πρόστιμα. Big brother για τα ανασφάλιστα οχήματα

Aλλαγές στα πρόστιμα που επιβάλλονται στις περιπτώσεις εκπρόθεσμης πληρωμής των τελών κυκλοφορίας αλλά και έναν αυτόματο μηχανισμό ο οποίος θα εντοπίζει άμεσα όσα οχήματα...