Έχει αρκετά μεγάλο ρεζερβουάρ η νέα Mercedes C-Class;

Σχετικά άρθρα

Mercedes-Benz C 250 BlueTEC, Avantgarde, Diamantweiss metallic,

Όταν πριν περίπου δύο μήνες παρουσιάστηκε η νέα Mercedes C-Class, ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της highlight ήταν η μείωση του βάρους της κατά 100 κιλά σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, εξαιτίας της ολοκαίνουργιας πισωκίνητης πλατφόρμας MRA.

Αυτό, όμως, που πέρασε στα ψιλά ήταν πως πλέον το γερμανικό δημοφιλές sedan θα προσφέρεται στη στάνταρ εκδοχή του, με ρεζερβουάρ καυσίμου χωρητικότητας 41 (μόλις!) λίτρων. Το ρεζερβουάρ αυτό είναι κατά 18 λίτρα μικρότερο σε σύγκριση με την προηγούμενη C-Class, αλλά ταυτόχρονα είναι υπεύθυνο κατά 16% για τη μείωση του συνολικού βάρους του αυτοκινήτου. Η μείωση αυτή του βάρους είναι υπεύθυνη για τη συνολική μείωση του συνολικού βάρους της C-Class κατά 12 κιλά, καθώς σύμφωνα με τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το απόβαρο του αυτοκινήτου υπολογίζεται με το ρεζερβουάρ καυσίμου γεμάτο κατά 90% και με οδηγό βάρους 75 κιλών.

Mercedes-Benz C 300 BlueTEC HYBRID, Exclusive Line, Cavansitblau

Και ενώ το ελαφρύτερο αμάξωμα έχει άκρως ευεργετικά αποτελέσματα στην οδηγική συμπεριφορά και στην κατανάλωση καυσίμου, θεωρητικά δεν ισχύει το ίδιο και για την αυτονομία του αυτοκινήτου. Αυτό έρχεται να το διαψεύσει η γερμανική εταιρία δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

Μειώσαμε την χωρητικότητα της δεξαμενής καυσίμων της νέας C-class σχεδόν στα ίδια επίπεδα με την εξοικονόμηση καυσίμου που προσφέρει σε σχέση με τον προκάτοχό του. Για εκείνους τους πελάτες που δίνουν προτεραιότητα στην αυτονομία, θα προσφέρεται προαιρετικά ένα ρεζερβουάρ 66-λίτρων.

mercedes-benz-c-class-2014-14

Το μεγαλύτερο ρεζερβουάρ έχει επιπλέον χρέωση €76, και στη χώρα μας οι παραγγελίες της έχουν ήδη ξεκινήσει ενώ το λανσάρισμα του αυτοκινήτου στην Ελληνική αγορά αναμένεται τον Μάρτιο, με τις πρώτες παραδόσεις αυτοκινήτων να ακολουθούν λίγες μέρες μετά το λανσάρισμα.

Η C180 ξεκινά από τις 32.900 ευρώ (€31.470 με απόσυρση), η C200 από τις €38.900 (€36.100 με απόσυρση) και η C220 BlueTEC από τις €43.100. Αναλυτικές λεπτομέρειες για τη νέα C-Class μπορείς να διαβάσεις εδώ, τις τιμές της μπορείς να τις βρεις εδώ και την πλήρης γκάμα των κινητήρων της εδώ.

[Πηγή: Mercedes-Benz, Autocar.co.uk]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...