Η Ford απολογείται στο Κογκρέσο για την γκάφα του Jim Farley

Σχετικά άρθρα

Jim Farley Ford

Τον προηγούμενο μήνα ο Jim Farley της Ford έκανε μια πανέξυπνη δήλωση στο Consumer Electronics Show, υποδηλώνοντας ότι η Ford παρακολουθεί τα οχήματά της και του οδηγούς τους. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν μένει αναπάντητο στην Αμερική, οπότε η Ford αναγκάστηκε να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του Κογκρέσου και του Γερουσιαστή Al Franken.

Η Ford διαβεβαίωσε τα μέλη του Κογκρέσου, πως τα δεδομένα συλλέγονται μόνο κατόπιν αιτήματος των πελατών της. Μην πείθοντας όμως τον Franken, η Αμερικάνικη εταιρία αναγκάστηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τον όγκο πληροφοριών που μαζεύει. Σύμφωνα με αυτές, τα δεδομένα από το πρόγραμμα SYNC της εταιρίας, που μπορεί να εντοπίσει το όχημα σε περίπτωση ατυχήματος καθώς και να διασκεδάσει τον οδηγό στα ταξίδια του, παραμένουν αποθηκευμένα για 60 μέρες. Τα δεδομένα από το GPS του οχήματος παραμένουν αποθηκευμένα στο όχημα για εβδομάδες -ανάλογα και με τα χιλιόμετρα που κάνει το κάθε αυτοκίνητο-, ενώ τα δεδομένα ταχύτητας, θέσης οχήματος κ.α. των υβριδικών και ηλεκτρικών της μοντέλων, συλλέγονται μόνον όταν οι μπαταρίες του αυτοκινήτου έχουν χαμηλή φόρτιση.

Η Ford επίσης πρόσθεσε πως είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει δεδομένα, σε περίπτωση που κλητευθεί να κάνει κάτι τέτοιο, αλλά μόνο με απευθείας πρόσβαση στο ανάλογο όχημα. Ο Γερουσιαστής Franken, παίζοντας και το πολιτικό παιχνίδι, βρήκε την ευκαιρία για να προωθήσει το προσχέδιο νόμου που ετοιμάζει εδώ και δυόμιση χρόνια δηλώνοντας:

Οι καταναλωτές της Μινεσότα και ολόκληρης της χώρας, έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν ποιος συλλέγει δεδομένα για την τοποθεσία τους και που αποθηκεύονται αυτές οι πληροφορίες. Η γνώση αυτών των στοιχείων δεν θα πρέπει να χάνεται σε ψιλά γράμματα. Θα επαναφέρω το προσχέδιο νόμου ιδιωτικότητας, που απαιτεί οι καταναλωτές να δίνουν την συγκατάβαση τους, πριν οποιοδήποτε δεδομένο συλλεχθεί ή διανεμηθεί.

Ο συγκεκριμένος Γερουσιαστής προσπαθεί από το 2012 να ελέγξει την συλλογή πληροφοριών από νόμιμες και μη εταιρίες, καθώς και την διανομή προσωπικών δεδομένων για διαφημιστικούς σκοπούς.

[Πηγές: Detroid News, Hill]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...