Ίσως τελικά περάσει στην παραγωγή η Lotus Esprit

Σχετικά άρθρα

Lotus Esprit concept 2010

Η τελευταία φορά που είδαμε το όνομα της Lotus Esprit στην κατηγορία των ειδήσεων, ήταν στα τέλη του 2012. Από τότε, η Αγγλική εταιρία τηρούσε σιγή ιχθύος επί του θέματος. Τώρα όμως, ένα νέο δημοσίευμα, αναφέρει πως η Lotus δεν έχει εγκαταλείψει την προοπτική μίας νέας Esprit και πως ίσως τελικά, περάσει στην παραγωγή.

Μιλώντας σε Αυστραλιανό μέσο, ο Brand Manager της Lotus Australia, Alastair Manihera, είπε:

Πολλοί άνθρωποι που μεγάλωσαν λατρεύοντας αυτό το αυτοκίνητο, είναι πλέον σε θέση να το αγοράσουν. Υπάρχει ένας ισχυρός δεσμός στο μυαλό των ανθρώπων και ακριβώς γι’ αυτό, πιστεύω πως υπάρχει λόγος για κάτι σαν την Esprit να επιστρέψει.

Ο Manihera συνέχισε λέγοντας πως δεν υπάρχει ακόμα κανενός είδους δέσμευση από την DRB-Hicom για κατασκευή του μοντέλου αυτού αλλά έκλεισε τη συνέντευξη λέγοντας πως “η ιδιοκτήτρια εταιρία έχει μακροπρόθεσμο πλάνο αλλιώς δεν θα έκανε την επένδυση που έκανε. Όσο για το τι περιλαμβάνει αυτό το πλάνο, δεν μπορώ να μιλήσω σε αυτό το σημείο”.

Το περίεργο είναι πως οι τελευταίες πληροφορίες που είχαμε δημοσιεύσει το 2012, έκαναν λόγο για ολοκλήρωση της εξέλιξης του αυτοκινήτου ενώ η Lotus μας είχε teasάρει και τον V8 κινητήρα με τα τουλάχιστον 470 άλογα που θα το κινούσε. Τώρα ο Manihera μας λέει πως “υποτίθεται πως η πλατφόρμα του κινητήρα ήταν αρθρωτή που σημαίνει πως, θεωρητικά, θα μπορούσες να τον κάνεις εξακύλινδρο ή ακόμα και τετρακύλινδρο αλλά και πάλι, το εργοστάσιο αξιολογεί διάφορες επιλογές σε υπάρχουσες ή μελλοντικές γραμμές”.

[Πηγή: Motoring]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Lotus ανακοίνωσε τις τιμές του Emeya στην Ευρώπη

Στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου, η Lotus αποκάλυψε το Emeya, με το οποίο η βρετανική εταιρία -υπό κινέζικη ιδιοκτησία- εισέρχεται στην κατηγορία των υπερπολυτελών...