Ο Gordon Murray θέλει να κατασκευάσει ένα νέο supercar

Σχετικά άρθρα

Gordon Murray

Ο σχεδιαστής πίσω από την McLaren F1 βρίσκει τα σημερινά hypercars γεμάτα ηλεκτρονικά, έτσι ώστε να αυτά να μην μπορούν να χαρακτηριστούν “απόλυτα” αυτοκίνητα.

Ο Gordon Murray σε συνέντευξή του δήλωσε πως θα ήθελε να κατασκευάσει ένα νέο supercar το οποίο δεν θα ζυγίζει 1,5 – 2,0 τόνους γεμάτο με ηλεκτρονικά, αλλά θα επικεντρωθεί στη μείωση του βάρους, με κίνηση να παίρνει από έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης και μόνο.

Η εταιρία του, Gordon Murray Design μπορεί να κατασκευάσει 100 supercar ετησίως, με αυτή τη στιγμή να εργάζεται πάνω σε εννέα διαφορετικά αυτοκίνητα πόλης, off-road και σπορ αυτοκίνητα, τα οποία θα βγούνε στην αγορά το 2017. Το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρίας του είναι το Motiv.e, το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Yamaha.

[Πηγή: Motorsportmagazine, Auto.cz]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...