Ως Fiat ή Abarth το “Ιταλικό” Mazda MX-5 τελικά;

Σχετικά άρθρα

1624302_10203127424005027_604292462_n

Απρόσμενη εξέλιξη παίρνει το “σίριαλ” με το τι σήμα θα φοράει το επερχόμενο roadster που εξελίσσεται από κοινού με τη Mazda. Ξέρουμε με πρακτικά απόλυτη βεβαιότητα πως από πλευράς Mazda θα ονομαστεί MX-5 και μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως θα φορούσε το σήμα της Alfa Romeo με πιθανότερες ονομασίες το Spider ή Duetto ή κάτι παρόμοιο. Οι τελευταίες πληροφορίες όμως αναφέρουν δεν θα γίνει κάτι τέτοιο.

Οι product planners της Fiat και της Mazda αναμένεται να συναντηθούν σύντομα για να συζητήσουν μία ενδεχόμενη αλλαγή σήματος του μικρού roadster. Ο Marchionne όμως έχει δηλώσει επανειλημμένα πως όσο είναι αυτός CEO της Fiat-Chrysler, δεν θα κατασκευαστούν Alfa Romeo έξω από την Ιταλία. Γιατί αυτό έχει σημασία; Γιατί το επερχόμενο roadster θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Mazda στη Χιροσίμα!

Τώρα οι product planner ψάχνουν τρόπο να ικανοποιήσουν τον CEO τους χωρίς να κάνουν πίσω από την συμφωνία με τη Mazda για πολλούς και διάφορους προφανείς λόγους. Ποιες είναι λοιπόν οι επιλογές; Η Lancia δεν υπάρχει περίπτωση. Τόσο απλά. Είναι γνωστά τα σχέδια του Marchionne για την ιστορική φίρμα. Το ίδιο ισχύει και για τις Ferrari και Maserati. Ένα αυτοκίνητο σαν αυτό το roadster δεν ταιριάζει ούτε στην γκάμα, ούτε στην εικόνα των κατασκευαστών. Άρα; Fiat ή Abarth!

Για την Fiat όμως, στόχος είναι να μειωθεί η γκάμα της σε δύο ουσιαστικά αυτοκίνητα (Panda και 500) με αρκετές διαφορετικές εκδόσεις. Abarth; Γιατί όχι; Η Fiat ούτως ή άλλως από την “επανίδρυση” της εταιρίας προσπαθεί να μας πείσει πως είναι ξεχωριστή μάρκα και όχι βελτιωτικός οίκος (βλ την παντελή απουσία της Fiat, ως σήματα ή ως όνομα, στα Abarth μοντέλα). Υπάρχει καλύτερος τρόπος να το κάνεις αυτό από ένα stand-alone μοντέλο; Εκτός αυτού, είναι κοντά στην φιλοσοφία της Abarth ως εταιρία. Ένα μικρό, ελαφρύ, ισχυρό αλλά με κινητήρα μικρού κυλινδρισμού μοντέλο. Ταιριάζει απόλυτα με το DNA της.

Εσύ τι λες; Πώς θα σου φαινόταν το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο με το σήμα της Fiat ή της Abarth; Χάνει κάτι; Κερδίζει κάτι; Πώς θα φαινόταν στα μάτια σου το αυτοκίνητο αν δεν ήταν να βγει ως Alfa Romeo και πώς φαίνεται τώρα που φημολογείται αυτή η αλλαγή; Το θέμα σηκώνει πολύ συζήτηση αν αυτά που ακούγονται αληθεύουν.

[Πηγή: Automotive News]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Tέλος παραγωγής για τη Ferrari Roma

Πριν ένα χρόνο η Ferrari αποκάλυψε την ανοιχτή έκδοση του ομορφότερου μοντέλου της γκάμα της, τη Roma Spider, οι παραδόσεις της οποίας ξεκίνησαν το...
Autoblog.gr