Μετά από τις κουπέ και κάμπριο εκδόσεις του 500, η Abarth αποφάσισε να επεκτείνει κι άλλο την προσφερόμενη της γκάμα καθώς ο επίσημος βελτιωτής της FIAT επιβεβαίωσε την κατασκευή ενός διθέσιου αυτοκινήτου που θα βασίζεται στο KTM X-bow.

Πηγές εντός της Abarth ανέφεραν οτι ο Ιταλικός βελτιωτικός οίκος αγόρασε ένα σασί απο την KTM πάνω στο οποίο θα εξελίξει το επερχόμενο μοντέλο του. Το εν λόγω μοντέλο θα διατηρήσει το carbon monocoque του X-bow καθώς και τα διπλά ψαλίδια και στους 4 τροχούς, αλλά θα αλλάξει προφανώς τον δίλιτρο TFSI της Audi με τον 1.75 TB Multiair της μαμάς FIAT. Ο κινητήρας θα αποδίδει πάνω απο 200 άλογα, θα βρίσκεται στο κέντρο του αμαξώματος με την κίνηση φυσικά να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς. Το βάρος του θα ξεπερνά τα 750 κιλά του X-bow, αλλά όχι κατά πολύ. Φυσικά και δεν θα είναι ακόμη ένα αυτοκίνητο για trackdays, αλλά ένα καθημερινό αμάξι με το στυλ και την ταχύτητα που αρμόζουν στο όνομα Abarth.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι υποψήφιοι αγοραστές θα είναι αναγκασμένοι να περιμένουν μέχρι το 2013, οπότε και αναμένεται να κυκλοφορήσει. Η παραγωγή του σίγουρα θα είναι περιορισμένη, είτε ποσοτικά στα 2.000 κομάτια είτε χρονικά στα 2 με 3 χρόνια γεγονός που μαζί με την ποιότητα της κατασκευής θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην τιμή του που αναμένεται να είναι αρκετά τσουχτερή γύρω στα 50.000-60.000 ευρώ.

Τέλος, πληροφορίες που ήθελαν την Abarth να είναι σε συζητήσεις με την Lotus για το σασί της Elise φαίνεται ότι ναυάγησαν μιας και οι ιθύνοντες του Ιταλικού οίκου έκριναν οτι η τεχνολογία του σασί της Lotus είναι παρωχημένη (με τις ρίζες της στη δεκαετία του ’90) και συγκριτικά ακριβότερη. Θα δούμε αν το αποτέλεσμα τους δικαιώσει.

[Πηγή: Autoexpress.co.uk]