Η BMW εξετάζει τις Z5 και Z7

Σχετικά άρθρα

BMW Z5 rendering

H BMW φαίνεται πως ετοιμάζει δύο σπορ αυτοκίνητα για να προσθέσει στη γκάμα της. Ο λόγος για τα Z5 και Z7, τα οποία βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού και θα αναπτυχθούν σε συνεργασία με την Toyota.

H Ζ5 πρόκειται ουσιαστικά για τον διάδοχο της Z4. Το roadster μοντέλο θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2016-2017, θα τροφοδοτείται από τετρακύλινδρους και εξακύλιδρους κινητήρες απόδοσης 211 έως 367 ίππων, ενώ θα υπάρχει και μια ηλεκτρική εκδοχή απόδοσης έως 211 ίππων. Θα κατασκευαστεί πάνω στη πλατφόρμα που ετοιμάζει από κοινού με την Toyota, η οποία θα μπορεί να φιλοξενήσει πισωκίνητα και τετρακίνητα μοντέλα.

Σε ότι αφορά την Z7. Πρόκειται ουσιαστικά για τον αντίπαλο του Audi R8, και ως πνευματικός διάδοχος της Z8 οι φήμες την θέλουν να παράγει κοντά στα 650 άλογα. Αναμένεται να βγει στους δρόμους και αυτή μέσα στη διετία 2016-2017.

Πάνω στην ίδια πλατφόρμα, η οποία εκτός από τετρακύλινδρους και εξακύλιδρους κινητήρες, θα μπορεί να φιλοξενήσει και οκτακύλινδρα μοτέρ, θα κατασκευαστούν ενδεχομένως τόσο η επόμενη γενιά της Σειράς 6, όσο και η επόμενη γενιά του i8.

[Πηγή: BMWblog]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...