Το Seat Leon Cupra κάνει νέο ρεκόρ στο Nurburgring [w/video]

Σχετικά άρθρα

Seat Leon Cupra Nurburgring

Αφού μέτρησε τα δέντρα η Seat, ήρθε η ώρα να μετρήσει τα δευτερόλεπτα, αφού το video με τον γύρο της στο Nurburgring ανέβηκε στο διαδίκτυο.

Με χαρά λοιπόν σου ανακοινώνω πως το νέο Leon Cupra 280 ολοκλήρωσε την απαιτητική διαδρομή σε 7 λεπτά, 58 δευτερόλεπτα και 4 δέκατα του δευτερολέπτου, θέτοντας νέο ρεκόρ για αυτοκίνητα παραγωγής με εμπρός κίνηση. Το αυτοκίνητο ήταν στα χέρια (ή στο έλεος) του Jordi Gene, πρωταθλητή Touring Car με αποτέλεσμα να κάνει τον γύρο με μέση ωριαία ταχύτητα 155 km/h και μέγιστη ταχύτητα 242 km/h. Η πίστα ήταν στεγνή, η θερμοκρασία στον αέρα δεν ξεπερνούσε τους 10 βαθμούς Κελσίου ενώ το Leon Cupra 280 ήταν απολύτως εργοστασιακό με εξαίρεση τα –προαιρετικά- Michelin Pilot Sport Cup 2 ελαστικά. Άξιο αναφοράς και το γεγονός ότι ο χρόνος έγινε με χειροκίνητο κιβώτιο και όχι με DSG.

Για την ιστορία, ο χρόνος που πέτυχε το ολοκαίνουριο Leon Cupra είναι 10 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον χρόνο του Renault Megane RS Trophy (από το 2011), 0.6 δευτερόλεπτα ταχύτερος από το Audi RS5 και μόλις 0.4 δευτερόλεπτα πιο αργός από την Porsche Boxter S (981)… καθόλου άσχημα!

http://www.youtube.com/watch?v=ZzjWPo6d1Pk

[Πηγή: Top Gear]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...