20969848981205739302

Μετά την μεγαλοπρεπέστατη διαρροή, η Jeep παρουσίασε επίσημα το entry-level μοντέλο της με ονομασία, όπως ήδη γνωρίζαμε, Renegade.

Το ιδιαίτερης αισθητικής Renegade, αντλεί έμπνευση από τον σχεδιασμού του μεγάλου του αδερφού, του Wrangler αλλά σύμφωνα με την Jeep, αποτελεί και φόρο τιμής στο αυθεντικό στρατιωτικό Jeep με το απροκάλυπτα “τετραγωνο” σχήμα, την γρίλια με τα 7 ανοίγματα και την μεγάλη απόσταση από το έδαφος. Το κακό όμως με τέτοιου είδους “τετράγωνα” σχήματα, είναι ότι τα αντιπαθεί η φύση και αυτό φαίνεται από τον συντελεστή οπισθέλκουσας που διαμορφώνεται στο κάπως απογοητευτικό 0.36 με ότι αυτό συνεπάγεται. Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, η Jeep δεν προμοτάρει την αεροδυναμική του Renegade αλλά τις εκτός δρόμου ικανότητες του, ιδίως στην Trailhawk έκδοση που εξοπλίζεται με το Jeep Active Drive Low με 20:1 crawl ratio και Selec-Terrain σύστημα.

181288569604545243

Το Jeep Renegade βασίζεται στην πλατφόρμα του Fiat 500L με μία δομή ατσάλινου monocoque και εντελώς νέα ανεξάρτητη ανάρτηση που αποτελείται από τα παραδοσιακά γόνατα McPherson στον εμπρός άξονα και γόνατα Chapman στον πίσω. Το σύστημα πέδησης στο μικρό Jeep αποτελείται από δισκόφρενα και στους τέσσερις τροχούς. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι το Jeep Renegade είναι εφοδιασμένο με σύστημα τετρακίνησης ως standard σε όλες τις εκδόσεις. Ωστόσο, διαθέτει σύστημα με το οποίο απεμπλέκει την κίνηση στον πίσω άξονα όταν αυτή δεν χρειάζεται για να μην επηρεάζεται η οικονομία καυσίμου.

14830179472088310816

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι ανάλογα με την αγορά, το Renegade θα είναι διαθέσιμο με, ούτε λίγο ούτε πολύ, 16 διαφορετικούς συνδυασμούς για το drivetrain. Για την κίνηση, ο εκάστοτε αγοραστής θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 4 MultiAir βενζινοκινητήρες, 2 MultiJet II diesels και έναν flex-fuel E.torQ κινητήρα ενώ όσον αφορά τα κιβώτια, θα προσφέρεται ένα διπλού συμπλέκτη DDCT και το νέο 9-τάχυτο αυτόματο.

11146825861430888294

Όσον αφορά στο εσωτερικό, το ολοκαίνουριο Renegade θα είναι εξοπλισμένο με το Uconnect σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης με οθόνη 5 ή 6.5 ιντσών (ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού) ενώ τη θέση του πίνακα οργάνων έχει πάρει μία οθόνη 7 ιντσών. Φυσικά στον εξοπλισμό θα βρει κανείς όλα τα γνωστά τεχνολογικά καλούδια όπως Bluetooth, DAB και HD radio, USB και AUX κ.ά. Η Jeep θα προσφέρει επίσης και δύο ανοιχτές οροφές με όνομα MySky ενώ η Mopar από την πλευρά της έχει ήδη δημιουργήσει κατάλογο με αξεσουάρ για το αυτοκίνητο.

Η παραγωγή του Jeep Renegade θα γίνεται στο εργοστάσιο του Malfi στην Ιταλία όπου η Fiat θα κατασκευάζει και το δικό της 500X.

[Πηγή: Jeep]