Το Maserati Alfieri Concept μπορεί να περάσει στην παραγωγή σε 2 χρόνια

Σχετικά άρθρα

Maserati Alfieri Concept

Στην έκθεση της Γενεύης, η Maserati γιόρτασε τα 100στά γενέθλια της και παρουσίασε το Alfieri concept, ένα 2+2 πρωτότυπο στον σχεδιασμό του οποίου συνέβαλλε και ο “δικός μας” Αλέξανδρος Λιώκης. Τώρα μαθαίνουμε πως το concept αυτό μπορεί να απέχει μόλις 2 χρόνια από την παραγωγή.

Η πλατφόρμα και οι κινητήρες του Alfieri υπάρχουν. Τεχνικά, η παραγωγή μπορεί να ξεκινήσει σε 24-28 μήνες

Δήλωσε ο CEO της FCA, Sergio Marchionne. Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο αρχισχεδιαστής της Fiat, Lorenzo Ramaciotti που είπε πως “μείναμε κοντά στην πραγματικότητα με αυτό το concept, είναι 85-90% πιθανό να το βγάλουμε στην παραγωγή εντός 24 μηνών”.

Για την ιστορία, το Alfieri Concept έχει μήκος 4.59 μέτρα, πλάτος 1.93 και ύψος 1.28 ενώ μηχανικά, φορά τον 4.7 λίτρων V8 που αποδίδει 460 άλογα και 520 Nm ροπής και συνδυάζεται με 6-τάχυτο κιβώτιο. Βέβαια, σύμφωνα με πληροφορίες, αν περάσει στην παραγωγή (που δεν είναι σίγουρο ακόμα), δεν θα φορά τον V8. Πιθανότατα θα εξοπλίζεται με τους νέους V6 κινητήρες της φίρμας, απόδοσης 325 και 404 ίππων αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Όπως και να έχει, οι περισσότεροι στη Γενεύη τοποθετούσαν την παρουσίαση ενός μοντέλου παραγωγής (με το όνομα GrandSport) σίγουρα μετά την παρουσίαση της Levante (η οποία αναμένεται το 2015) και πιο κοντά στο 2017 παρά στο 2016.

[Πηγή: Automotive News]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Maserati GranCabrio Folgore

Την ηλεκτρική Folgore έκδοση της νέας GranCabrio παρουσίασε σήμερα η Maserati. Το αυτοκίνητο διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες με απόδοση 761 ίππων με 1.350 Nm ροπής,...

Διαλύθηκε μια Maserati MC20 στον Κηφισό

Μια από τις ελάχιστες Maserati MC20 που κυκλοφορούν στην Ελλάδα διαλύθηκε χθες το μεσημέρι, λίγο μετά τις 15:30, στον Κηφισό, στο ύψος της γέφυρας...