Η Yokohama παρουσιάζει το Aero-Y Concept [w/video]

Σχετικά άρθρα

YOKOHAMA AERO-Y

H Yokohama παρουσίασε το Aero-Y Concept, ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο αυτοκίνητο το οποίο έχει δημιουργηθεί με τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών, έχοντας ως γνώμονα την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στο προσεχές μέλλον.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο ο σχεδιασμός του οποίοy έχει επικεντρωθεί στην βελτιωμένη αεροδυναμική απόδοση, σε μια προσπάθεια ώστε αυτό να έχει όσο το δυνατόν μικρότερο αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας. Τεχνικά χαρακτηριστικά του ηλεκτροκινητήρα του δεν ανακοίνωσε η εταιρία.

[Πηγή: Yokohama]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

“AERO-Υ” : Πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο από τη YOKOHAMA.

Η YOKOHAMA παρουσίασε πρόσφατα το “AERO-Υ”, ένα πρωτότυπο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα, που έχει σχεδιαστεί για την έρευνα και την ανάπτυξη αποκλειστικών τεχνολογιών, της κορυφαίας Ιαπωνικής φίρμας ελαστικών.

Η YOKOHAMA δημιούργησε το “AERO-Υ” με τη χρήση τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον, έχοντας ως γνώμονα την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στο προσεχές μέλλον. Πρόκειται για ένα concept που κατασκευάζεται με βάση την επιθυμία της εταιρείας να προσδώσει στους χρήστες του, μια ιδιαίτερη αίσθηση απολαυστικής οδήγησης. Στη φάση της κατασκευής του εν λόγω αυτοκινήτου, η YOKOHAMA επικεντρώθηκε στην “αεροδυναμική μείωση του συντελεστή οπισθέλκουσας”, χρησιμοποιώντας σε εντατικό βαθμό, τεχνολογίες που καλλιεργούνται σε διάφορα τμήματα της αυτοκινητοβιομηχανίας και ενέχουν στο σχεδιασμό των ελαστικών, στη κατασκευή – συναρμογή αμαξωμάτων, αλλά και στη ανάπτυξη προϊόντων της αεροναυπηγικής.

Η YOKOHAMA, πιστή στο όραμα της βιώσιμης μετακίνησης, εξακολουθεί να προωθεί τεχνολογίες που προάγουν την ηλεκτροκίνηση, με πρωταρχικό στόχο την έρευνα και την ανάπτυξη ελαστικών για αντίστοιχης κατηγορίας οχήματα. Επιπλέον, εδώ και πολλά χρόνια, υποστηρίζει αρκετούς αγώνες και συναφείς διοργανώσεις με ηλεκτροκίνητα οχήματα, με απτό παράδειγμα τη συμμετοχή της στο “Pikes Peak International Hill Climb”, έναν παγκοσμίου φήμης αγώνα ανάβασης με ηλεκτροκίνητα αγωνιστικά αυτοκίνητα, όπου και έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στην κλάση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, από το 2010 και για 3 συναπτά έτη.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Jeep: Τα 4 πρωτότυπα για το φετινό Easter Jeep Safari

Τέσσερα πρωτότυπα ετοίμασε η Jeep για το φετινό Easter Jeep Safari που διεξάγεται για ακόμη μια χρονιά στην έρημο Moab, στην Γιούτα των HΠΑ....

Hyundai Ioniq 5 NPX1 Concept

Το Ioniq 5 NPX1 Concept παρουσίασε σήμερα η Hyundai, με το πρωτότυπο να εξοπλίζεται με πολλά N Performance αξεσουάρ που θα περάσουν στην αγορά...

Αυτό το αυτοκίνητο απορροφά CO2 από την ατμόσφαιρα ενώ κινείται

Φοιτητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Αϊντχόβεν της Ολλανδίας κατασκεύασαν το Zem, ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό όχημα που απορροφά διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα ενώ...
Autoblog.gr