Η Land Rover παρακολουθεί στενά την πορεία του Tesla Model X

Σχετικά άρθρα

2014-land-rover-range-rover-hybrid-photo-532544-s-1280x782

Ο Engineering Director της Jaguar Land Rover, Wolfgang Ziebart, σε πρόσφατη συνέντευξη του, αποκάλυψε ορισμένα πράγματα για το μέλλον της εταιρίας.

Ο Ziebart είπε πως “τα υβριδικά, θα γίνουν τα κυρίαρχα powertrains στα πολυτελή, μεγάλα μοντέλα” ιδίως σε χώρες με αυστηρούς κανονισμούς εκπομπών ρύπων και κατανάλωσης. Όταν ρωτήθηκε δε αν η Jaguar Land Rover σχεδιάζει το λανσάρισμα ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου, ο Ziebart απάντησε το προφανές:

Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε καμία κατηγορία και αν μία κατηγορία αποκτήσει ορμή και γίνεται μεγαλύτερη, θα πρέπει να αντιδράσουμε. Αλλά δεν έχουμε πάρει κάποια απόφαση για EV μοντέλο.

Αν αναρωτιέσαι με βάση την πορεία ποιού μοντέλου θα κριθεί αυτή η κατηγορία, η απάντηση είναι αυτονόητη και ο Ziebart δεν το έκρυψε. Η JLR παρακολουθεί στενά την πορεία του Tesla Model X.

Το αφεντικό της εταιρίας δεν μίλησε όμως μόνο για drivetrains. Είπε πως υπάρχουν τομείς στους οποίους θα δούμε άλματα τα χρόνια που μας έρχονται. Ένας από αυτούς τους τομείς είναι τα οδηγικά βοηθήματα με τον Ziebart να λέει πως ένα νέο πρωτόκολλο wi-fi θα θεμελιωθεί και θα επιτρέψει στην car-to-car επικοινωνία να γίνει πραγματικότητα ενώ παράλληλα, δουλεύουν σε “συμβατικές” τεχνολογίες μείωσης της κατανάλωσης αλλά και στην επόμενη γενιά infotainment συστημάτων.

[Πηγή: Autocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...

Η Jaguar θα σταματήσει την παραγωγή αυτοκινήτων εσωτ. καύσης τον Ιούνιο

Στη μετάβαση της προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα η Jaguar πήρε την απόφαση να σταματήσει την παραγωγή των αυτοκινήτων της με κινητήρες εσωτερικής καύσης τον...

Το Jaguar C-X75 απέκτησε έκδοση δρόμου χάρη στον άνθρωπο που το σχεδίασε

Έχουν περάσει σχεδόν 14 χρόνια από τότε που η Jaguar είχε παρουσιάσει το C-X75 Concept στην έκθεση του Παρισιού και παρά τις κινήσεις που...
Autoblog.gr