Τα αυτοκίνητα της Toyota και της Lexus θα επικοινωνούν μεταξύ τους

Σχετικά άρθρα

Από το 2021 η Toyota και η Lexus σχεδιάζουν να ξεκινήσουν την πώληση οχημάτων τους στις ΗΠΑ που θα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους (V2V), αλλά και με υποδομές (V2I), σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας ασύρματη τεχνολογία μικρής εμβέλειας, DSRC (Dedicated Short-Range Communications), όπως την ονομάζει, έχοντας ως στόχο την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Οι πληροφορίες που θα παρέχονται σε πραγματικό χρόνο στον οδηγό, θα τον προειδοποιούν σχετικά με πιθανούς κινδύνους, όπως παγωμένες συνθήκες, μποτιλιαρίσματα και ατυχήματα. Το Υπουργείο Μεταφορών των Ηνωμένων Πολιτειών πιστεύει ότι η V2V τεχνολογία στα οχήματα θα κάνει την οδήγηση πολύ πιο ασφαλή, κάτι θα μειώσει τους ετήσιους θανάτους από τροχαία ατυχήματα κατά 1.000 και τα τροχαία ατυχήματα κατά εκατοντάδες χιλιάδες. Γι’αυτό και επιθυμία του είναι όλα τα αυτοκίνητα να επικοινωνούν μεταξύ τους μέχρι το 2023.

Η Vehicle-to-Vehicle τεχνολογία, επιτρέπει τα οχήματα να ανταλλάσσουν αυτόματα πληροφορίες μεταξύ τους, με το Υπουργείο να αναφέρει πως προτείνει η επικοινωνία αυτή να γίνεται σε αυτοκίνητα που βρίσκονται έως και 300 μέτρα μακριά, ακόμη και ανάμεσα σε αυτά που δεν είναι ορατά από τον οδηγό.

Κάθε όχημα δεν θα έχει μια συγκεκριμένη ταυτότητα, με τις μεταδόσεις να μην περιλαμβάνουν προσωπικές πληροφορίες, και έτσι δεν γεννούνται ανησυχίες για την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των οδηγών.

Το σύστημα θα λειτουργεί συνεπικουρικά με τις υπάρχουσες τεχνολογίες ασφαλείας π.χ το ενεργό cruise control του αυτοκινήτου σου θα γνωρίζει πότε σταμάτησε η κυκλοφορία μπροστά από το όχημα, έτσι ώστε να μπορέσει να αντιδράσει γρηγορότερα στη συγκεκριμένη κατάσταση. Επίσης η V2V επικοινωνία, κάνει ευκολότερη τη λειτουργία των αυτόνομων οχημάτων.

Η NHTSA υπολογίζει πως ο εξοπλισμός που χρειάζεται η V2V τεχνολογία αλλά και οι υποδομές που απαιτούνται, θα προσθέσουν κόστος από 341 έως 350 δολάρια ανά αυτοκίνητο το 2020, με το κόστος αυτό να μειώνεται στα 209 έως 235 δολάρια το 2058. Σύμφωνα με την NHTSA, η τεχνολογία θα εξοικονομήσει από 54,7 έως 74 δισ. δολάρια λόγω της βελτιωμένης ασφάλειας που θα παρέχει.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στη μεγαλύτερη αύξηση μισθών των τελευταίων 25 και 30 ετών προχωρούν η Toyota και η Honda

Δύο από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ιαπωνίας συμφώνησαν να προχωρήσουν στις μεγαλύτερες αυξήσεις μισθών των τελευταίων δεκαετιών, σε μια πρώιμη ένδειξη δυναμικής κινητικότητας στο...

To Toyota FJ Cruiser επιστρέφει ως μικρότερο Land Cruiser

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Toyota κατοχύρωσε το όνομα Land Cruiser FJ, το οποίο -αν βγει ένα μοντέλο με αυτό το όνομα- πιθανότατα θα αποτελέσει...

Volkswagen Golf R Vs Toyota GR Corolla. Ποιο είναι ταχύτερο στο 400άρι;

Ποιο από τα δύο τετρακίνητα hot hatches είναι ταχύτερο στην επιτάχυνση; Το Volkswagen Golf R φορά έναν 2,0-λιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 320 ίππων με...

Έφυγε τροχός από ένα Boeing 777 και κατέστρεψε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε χθες στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, όταν κατά την απογείωση ενός Boeing 777-200ER της United Airlines, έφυγε ένας από...
Autoblog.gr