Τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Car Sharing [Έρευνα]

Σχετικά άρθρα

rinspeed-xchange-concept-70

Οι υπηρεσίες που προωθούν την κοινή χρήση αυτοκινήτου ίσως αναπτυχθούν αρκετά, όταν τα αυτόνομα αυτοκίνητα ξεκινήσουν να κυκλοφορούν στους δρόμους του κόσμου. Αυτό έδειξε μια νέα έρευνα των πανεπιστημίων του Στάνφορντ και του ΜΙΤ, η οποία αναφέρει πως στο μέλλον στα μεγάλα αστικά κέντρα του κόσμου θα κυκλοφορούν 2/3 λιγότερα αυτοκίνητα σε σχέση με σήμερα, επειδή όλο και περισσότεροι θα κάνουν κοινή χρήση αυτόνομων αυτοκινήτων, σαν το Rinspeed XchangE.

Η έρευνα μελέτησε τη πόλη της Σιγκαπούρης, εκεί όπου σήμερα κυκλοφορούν 800.000 αυτοκίνητα. Η έρευνα αναφέρει πως ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να μειωθεί στις 300.000 αν αυτόνομα αυτοκίνητα ήταν στρατηγικά τοποθετημένα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Έτσι όλο λιγότεροι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν το δικό τους αυτοκίνητο, ενώ θα μειωθεί και η χρήση των ταξί (αυτή η είδηση σίγουρα δεν θα αρέσει στους οδηγούς ταξί.)

Σίγουρα η μείωση χρήσης του αριθμού των αυτοκινήτων κατά περίπου δύο τρίτα δεν θα συμβεί σε όλες τις πόλεις του κόσμου, αλλά και πάλι, στο μισό να μειωθούν, θα σημαίνει πολύ λιγότερα μποτιλιαρίσματα, λιγότερο CO2, άρα καλύτερη ποιότητα ζωής. Κερδισμένοι θα βγούμε και όλοι εμείς οι ρομαντικοί, που μας αρέσει πραγματικά να οδηγούμε, μιας και θα υπάρχουν περισσότεροι άδειοι δρόμοι για να απολαύσουμε την βόλτα με το αγαπημένο μας όχημα.

[Πηγή: The Atlantic]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...