Η McLaren P13 θα αποδίδει 500 άλογα και θα κοστίζει €130.000

Σχετικά άρθρα

p13 (3)

Νέες πληροφορίες έγιναν γνωστές σχετικά με την P13, το entry-level μοντέλο της McLaren, το οποίο όπως ξέρουμε θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2015.

Στόχος του είναι να τεθεί αντιμέτωπο με την Porsche 911 Turbo και θα φοράει μια detuned έκδοση του γνωστού από τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρίας twin-turbo V8 κινητήρα χωρητικότητας 3.8 λίτρων, που για την περίσταση θα αποδίδει περίπου 500 άλογα και όχι 444 όπως αρχικά γνωρίζαμε. Θα επιταχύνει από τα 0-96 χλμ/ώρα σε 4 δευτ., αρκετά αργότερο από την Turbo, και θα είναι ελαφρύτερο από την 12C, αφού πιθανότατα θα χρησιμοποιεί και το ίδιο ανθρακονημάτινο MonoCell chassis με την 12C και την P1 με το βάρος του supercar να μην υπερβαίνει τα 1.400 κιλά.

Στιλιστικά θα είναι μια μίξη της 650S και Ρ1, με την P13 να δανείζεται πολλά στοιχεία από την P1 αλλά σε μικρότερο πακέτο, οπότε δε περιμένουμε κάτι πολύ διαφορετικό και ιδιαίτερα νεοτεριστικό, κάτι το οποίο το έχει δηλώσει και ο επικεφαλής σχεδιασμού της McLaren, Frank Stephenson.

McLaren P13 official design sketch

Οι πωλήσεις του αυτοκινήτου είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν το 2015 και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό ποιο θα είναι το τελικό όνομα του αυτοκινήτου. Η τιμή του θα ξεκινά από τις 130.000€ περίπου και οι βρετανοί πιστεύουν ότι θα γίνει το best seller μοντέλο στην ιστορία της μάρκας, κάτι που θα βοηθήσει τη McLaren να φτάσει το στόχο των 4.000 μονάδων ετησίως μέχρι το 2016.

Το πολυαναμενόμενο μοντέλο θα αποκαλυφθεί τον επόμενο Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης και η παραγωγή της P13 θα ξεκινήσει όταν η McLaren ολοκληρώσει την παραγωγή και των 375 P1 ενώ τέλος, το 2016 θα παρουσιαστεί και η Spider έκδοση που θα διαθέτει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου hard top.

[Πηγή: blog.caranddriver.com]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μια street-legal McLaren Senna GTR στους δρόμους του Λονδίνου

Πριν 5 χρόνια η McLaren παρουσίασε την Senna GTR, ήτοι την έκδοση του μοντέλου που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας. Η βρετανική εταιρία έβγαλε...