Μόνο με νίκη θα είναι χαρούμενος ο Magnussen

Σχετικά άρθρα

Kevin Magnussen celebrates his podium finish.

Ένα από τα πρόσωπα του πρώτου φετινού αγώνα ήταν ο Kevin Magnussen, με την δεύτερη θέση στην οποία τερμάτισε, ύστερα από τον αποκλεισμό τού Daniel Ricciardo, αν και η Red Bull έχει καταθέσει επίσημα έφεση και τα μάθουμε το αποτέλεσμα στις 14 Απριλίου. Ο νεαρός οδηγός είχε καλύτερη απόδοση από τον team-mate του στις κατατακτήριες και τον αγώνα, δείχνοντας ότι μπορεί να συνεχίσει ν’ αποτελεί πονοκέφαλο για τους υπόλοιπους οδηγούς.

Μπορεί το ξεκίνημα ήταν σχεδόν ιδανικό για τον 21χρονο, ωστόσο τονίζει πως η ικανοποίηση γι’ αυτόν και την ομάδα του θα έρθει μόνο όταν ανέβουν στο πρώτο σκαλί τού βάθρου.

Νιώθω σαν να τερμάτισα τρίτος. Από τον ασύρματο, μου είπαν ότι τερμάτισα τρίτος και θυμάμαι ότι αυτή είναι η θέση που τερμάτισα. Δε με νοιάζει αν ο Daniel αποκλείστηκε. Προφανώς, πήρα τους βαθμούς, αλλά λυπάμαι για τον Daniel, διότι έκανε καλή δουλειά στην πατρίδα του και στο ντεμπούτο του με την Red Bull.

Σαν ομάδα, κάναμε τα περισσότερα απ’ αυτά που μπορούσαμε, και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό, αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί που θα θέλαμε. Πρέπει να συνεχίζουμε να πιέζουμε, και όλες οι ομάδες πιέζουν. Το βάθρο δεν είναι αυτοσκοπός· είναι ωραίο ν’ ανεβαίνεις σ’ αυτό -ήταν ένα φανταστικό αποτέλεσμα για ‘μένα-, αλλά δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την 3η θέση. Θέλουμε να κερδίσουμε, και μόνο τότε θα είμαστε χαρούμενοι.

Δεν παρασύρομαι από το αποτέλεσμα στην Αυστραλία. Ο Ron Dennis μού είπε να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, να το απολαύσω και να κρατήσω τα πόδια μου στη γη, και αυτές ήταν πολύ καλές συμβουλές. Οι λίγοι αυτοί μήνες ήταν αρκετά τρελοί, καθώς μπήκα πρώτη φορά στο μονοθέσιο και ανέβηκα στο βάθρο στον πρώτο αγώνα, κάτι που δεν περίμενα 4 μήνες πριν.

Η πίστα τής Sepang είναι πολύ διαφορετική πίστα από το Albert Park: είναι μια πολύ πιο τεχνική πίστα, που απαιτεί πολύ καλή αεροδυναμική συμπεριφορά και ισορροπία από τα μονοθέσια, με τη θερμοκρασία και την υγρασία να “βασανίζουν” οδηγούς και μονοθέσια. Επίσης, είναι μια πίστα στην οποία ο Δανός δεν έχει οδηγήσει ποτέ ξανά, αλλά δε δείχνει να πτοείται από αυτό.

Οι θερμοκρασίες εδώ είναι πολύ υψηλότερες και αυτό θα επηρεάσει τα ελαστικά. Είναι μια διαφορετική πίστα και μια διαφορετική πρόκληση. Είναι νέα για ‘μένα, καθώς δεν την έχω οδηγήσει στο παρελθόν. Πρέπει να τη συνηθίσω και να μάθω όσα περισσότερα μπορώ από τον Jenson.

[Πηγή: ESPN F1]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...