Ακυρώθηκε ο Daniel Ricciardo και η δεύτερη θέση του [Ανανεωμένο]

Σχετικά άρθρα

Australian F1 Grand Prix - Race

Ο Ricciardo είχε ένα εξαιρετικό πρώτο τριήμερο με την ομάδα της Red Bull, καταφέρνοντας να πάρει τη δεύτερη θέση τόσο στις κατατακτήριες δοκιμές, μπροστά από το Vettel που αντιμετώπισε πρόβλημα με το λογισμικό του Renault Energy F1-2014, όσο και τον αγώνα. Έτσι, έγινε ο πρώτος Αυστραλός οδηγός που ανέβηκε στο podium του Grand Prix της Μελβούρνης. Αυτό όμως ενδέχεται να αλλάξει, αφού η RB10 με τον αριθμό 3 βρίσκεται υπό εξέταση, καθώς φαίνεται να έχει υπερβεί τη μέγιστη ροή καυσίμου που προβλέπεται από τους κανονισμούς.

Η FIA έχει καταστήσει σαφές, πως θα έχει προσέγγιση μηδενικής ανοχής σε ό,τι αφορά παραβιάσεις των κανονισμών για τα καύσιμα, με τον Ricciardo να ελέγχεται για παραβίαση του άρθρου 5.1.4 των τεχνικών κανονισμών. Σύμφωνα με αυτό, η μέγιστη επιτρεπόμενη ροή καυσίμου είναι της τάξης των 100 kg ανά ώρα. Η δήλωση του τεχνικού αντιπροσώπου της FIA, Jo Bauer, αναφέρει:

(Η Red Bull) Έχει υπερβεί τη μέγιστη επιτρεπόμενη ροή καυσίμου. Δεδομένου ότι αυτό δεν είναι σύμφωνο με το άρθρο 5.1.4 των τεχνικών κανονισμών του πρωταθλήματος Formula One για το 2014, παραπέμπω το θέμα στους αγωνοδίκες για την εξέτασή του.

Με βάση τα τωρινά δεδομένα, ο μηδενισμός του Ricciardo θεωρείται σχεδόν σίγουρος, εκτός κι αν καταφέρει η ομάδα να αποδείξει πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο ή πως ο αισθητήρας ροής καυσίμου της FIA έδωσε λανθασμένη ένδειξη. Να υπενθυμίσω πως υπήρξαν προβλήματα κατά τη διάρκεια εξέλιξης του συγκεκριμένου υλικού, τα οποία η εταιρεία κατασκευής τους είχε ανακοινώσει πως εξαλείφθηκαν.

Ανανέωση: Περίπου 5 ώρες μετά τη λήξη του αγώνα, η FIA ανακοίνωσε το μηδενισμό του Daniel Ricciardo εξαιτίας του πολύ υψηλού ρυθμού ροής καυσίμου κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η ομάδα της Red Bull θα προσφύγει κατά της απόφασης. Μετά κι από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ο Magnussen προβιβάστηκε στη δεύτερη θέση, ο Button κατέλαβε το τρίτο σκαλί του βάθρου και ο Sergio Perez μπήκε στη βαθμολογούμενη δεκάδα, για λογαριασμό της Force India. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις εδώ.

[Πηγή: F1.com | Photo Copyrights: Clive Mason/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...