Έως και 70% φθηνότερο θα γίνει το carbon τα επόμενα χρόνια

Σχετικά άρθρα

sglcarbon

Το κόστος των ανθρακονημάτινων εξαρτημάτων μπορεί να μειωθεί έως και κατά 70% μέσα στα επόμενα χρόνια δήλωσε ο επικεφαλής εξέλιξης της SGL, Hubert Jaeger. Όταν γίνει αυτό, το carbon θα αποτελεί βιώσιμη εναλλακτική για υλικά όπως το ατσάλι και το αλουμίνιο.

Σήμερα, το μέσο κόστος των ανθρακονημάτινων εξαρτημάτων, είναι 100 ευρώ το κιλό, από τα οποία 20 ευρώ κοστίζουν τα υλικά και 80 η παραγωγή.

Ο Jaeger, πιστεύει πως το κόστος παραγωγής μπορεί να μειωθεί έως και κατά 90% που σημαίνει πως το συνολικό κόστος ανά κιλό, μπορεί να πέσει στα περίπου 30€. Τα εξαρτήματα από carbon θα είναι και πάλι ακριβότερα από αντίστοιχα μεταλλικά αλλά έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι εύπλαστα και δεν χρειάζονται τόσο μεγάλη προστασία ενάντια στη διάβρωση, προστασία που προέρχεται από μία εξαιρετικά ενεργοβόρα διαδικασία.

Να θυμίσω πως η SGL παράγει ανθρακονημάτινα εξαρτήματα για την i-subbrand της BMW ενώ η BMW είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος στην SGL. Ο μεγαλύτερος μέτοχος της SGL είναι η SKion GmbH της Susanne Klatten. Αυτή, είναι επίσης μέλος της οικογένειας Quandt που έχει το 46.7% της BMW. Κύκλος… Ένα 10% στην SGL έχει επίσης το VW Group.

[Πηγή: Reuters]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...