Συνάντηση Montezemolo – Ecclestone

Σχετικά άρθρα

GP ITALIA F1_2004 © FOTO ERCOLE COLOMBO

Φαίνεται πως ο Luca di Montezemolo θα είναι σήμερα στο Λονδίνο για να βρεθεί με τον Bernie Ecclestone, ώστε να συζητήσουν την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει η Formula 1. Η αντίδραση του κοινού, που αντιτίθεται στον περιορισμό τόσο του ήχου, όσο και θεάματος, φάνηκε καθαρά, στα νούμερα τηλεθέασης του αγώνα της Μαλαισίας.

Στην Ιταλία ήταν 2.000.000 λιγότεροι οι τηλεθεατές που παρακολούθησαν το δεύτερο GP του πρωταθλήματος, σε σχέση με πέρσι. Αυτή η μείωση του κοινού, φαίνεται να έχει προκληθεί από την μορφή που έχουν πάρει φέτος οι αγώνες. Οι μηχανικοί είναι αυτοί που καθορίζουν το πόσο γρήγορα κινούνται τα μονοθέσια, σύμφωνα με την εκάστοτε κατανάλωσή τους, οι κινητήρες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην μέγιστη δύναμή τους, λόγω του περιορισμού στην ροή καυσίμου και η συχνότητα του ήχου των νέων κινητήρων, δεν ακούγεται στην τηλεόραση όσο δυνατά θα ήθελαν οι οπαδοί της Formula 1.

Η συζήτηση ανάμεσα στα δύο μεγάλα κεφάλια της F1, θα επικεντρωθεί στον περιοριστή ροής καυσίμου, που δέχτηκε μεγάλη κριτική και από την Red Bull. Αν αφαιρεθεί ο περιοριστής ροής, τα μονοθέσια θα φτάνουν άνετα τους 1000 ίππους στις κατακτήριες και ο ήχος των μονοθεσίων θα είναι πιο δυνατός, καθώς οι κινητήρες θα λειτουργούν χωρίς περιορισμό κοντά στον κόφτη των 15.000 στροφών/λεπτό.

Τι θα γίνει όμως με τους αγώνες; Μία λύση είναι να λιγοστέψουν οι γύροι, ώστε να φτάνουν τα 100 κιλά καυσίμου για το Κυριακάτικο GP.

Ecclestone - Worff - Horner - Lauda

Οι ιδέες του Bernie, ο οποίος φαίνεται να μην αντέχει τους νέους τεχνικούς κανονισμούς της FIA, έχουν συζητηθεί προφανώς και με την Red Bull. Για να αποφύγει όμως ο Βρετανός την άρνηση της Ferrari, υπό την μορφή βέτο που έχει η Ιταλική ομάδα, θα συζητήσει σήμερα όλα τα παραπάνω με τον Montezemolo, πριν την επίσημη σύσκεψη των κατασκευαστών με την FIA και την FOM, που θα γίνει στο Μπαχρέιν.

Από την άλλη, είναι πολύ δύσκολο να πειστεί η Mercedes και οι ομάδες τις οποίες προμηθεύουν οι Γερμανοί με κινητήρες, για οποιαδήποτε αλλαγή στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Bernie όμως άκουσε ήδη τις απόψεις της Mercedes και της Red Bull, στο GP της Μαλαισίας και μετά την συζήτησή του και με τον Πρόεδρο της Ferrari, θα είναι έτοιμος για να παρουσιάσει τις προτάσεις του, για το μέλλον της βασίλισσας των μηχανοκίνητων σπορ.

[Πηγή: OmniCorse | Photo Copyrights: J.M. Rubio]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...