Η απόδοση του Ricciardo εξέπληξε τον Vettel

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Bahrain - Previews

Αν κοιτάξει κανείς τη βαθμολογία μετά από δύο αγώνες, θα διαπιστώσει ότι ο Daniel Ricciardo είναι ένας από τους 9 οδηγούς που ψάχνουν τον πρώτο τους βαθμό για τη φετινή σεζόν. Ωστόσο, αυτό δε λέει τίποτα για την απόδοση του Αυστραλού, ο οποίος είχε πολλές ατυχίες: στην Αυστραλία ακυρώθηκε από τον αγώνα, ενώ στη Μαλαισία, ο εφιάλτης ξεκίνησε στον 42ο γύρο, μετά από λανθασμένο pit stop, και ακολούθησαν η ποινή 10 δευτερολέπτων stop&go, η σπασμένη εμπρός αεροτομή και τελικά η εγκατάλειψη για να μην επιβαρύνει άλλο τον κινητήρα. Και στον επόμενο αγώνα, όμως, θα έχει 10 χαμένες θέσεις στην εκκίνηση, όπως λέει ο κανονισμός για τα λανθασμένα pit stops.

Ο 24χρονος οδηγός, όμως, έδειξε πολύ καλά στοιχεία, τόσο σε αγώνα και κατατακτήριες, κάτι που δεν περίμενε σε τέτοιο βαθμό ο Sebastian Vettel, όπως λέει.

Έχουν περάσει μόλις δύο αγώνες, αλλά είμαι έκπληκτος. Είχε ένα πολύ δυνατό Σαββατοκύριακο στην Αυστραλία, όχι μόνο για το πώς τελείωσε τον αγώνα, αλλά και για τον τρόπο που αγωνίστηκε όλο το Σαββατοκύριακο: δεν έκανε λάθη, δεν βγήκε εκτός πίστας, τα πήγε καλά στις κατατακτήριες σε δύσκολες συνθήκες, όπου η πίστα γλιστρούσε πολύ.

Έπειτα, είχε ένα καλό Σαββατοκύριακο στη Μαλαισία. Είναι δύσκολο, διότι δεν ξέρεις τι να περιμένεις· είναι νέο παιδί. Θα κάνει ό,τι μπορεί για να μπορέσει να με δυσκολέψει όσο μπορεί και το έχει κάνει κατά κάποιο τρόπο το έχει κάνει.

F1 Grand Prix of Malaysia - Race

Στη Μαλαισία, ο Vettel είχε την πρώτη του μάχη με τον team-mate του, και πιστεύει ότι αυτό θα ξανασυμβεί μέσα στη σεζόν, καθώς ο Ricciardo μπορεί να γίνει ακόμα πιο γρήγορος, άρα και δυνατότερος αντίπαλος.

Έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Θα γίνει πιο γρήγορος και δε θα είναι χαρούμενος, αλλά, από την δική μου πλευρά, θα προσπαθήσω να το περιορίσω αυτό, όταν αυτός θα προσπαθήσει να το κάνει να συμβεί· έτσι λειτουργούν οι team-mates. Είμαι χαρούμενος που τον ανταγωνίζομαι στην πίστα, και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να βελτιώνεται. Έχουμε το ίδιο μονοθέσιο, και θα παλέψουμε ξανά.

[Πηγή: ESPN F1 | Photo Copyrights: Getty Images/Red Bull Racing]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...