Οι οδηγοί στην F1 προτιμούν να μην έχουν νερό κατά τη διάρκεια των GP

Σχετικά άρθρα

1460248

Οι νέοι κανονισμοί του 2014 ορίζουν ότι το μονοθέσιο πρέπει να είναι 691 κιλά, συν το βάρος του οδηγού, κάτι που πολλοί οδηγοί το θεωρούν άδικο.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Γερμανού οδηγού της Sauber, Andrian Sutil, ο οποίος είναι 1,83 στο ύψος και ζυγίζει περίπου 74 κιλά. Ο Sutil θεωρείτε αρκετά βαρύς για τα νέα δεδομένα της F1, κάτι που τον έκανε να χάσει όπως ο ίδιος δήλωσε 4 κιλά τον χειμώνα για να μπορέσει να μην έχει πρόβλημα με το μονοθέσιό του.

Ο Γερμανός οδηγός θεωρεί πολύ άδικο το νέο ελάχιστο βάρος των μονοθεσίων, καθώς λόγο σωματοδομής δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο για να βοηθήσει το μονοθέσιό του. Παρόλα αυτά δε γυμνάζεται πολύ για να μειωθεί περαιτέρω η μυική του μάζα, ενώ τρώει και πίνει όσο λιγότερο μπορεί.

Fernando-Alonso_3006484

Το αποκορύφωμα βέβαια είναι ότι στον Κυριακάτικο αγώνα του Μπαχρέιν δε θα έχει στην διάθεση του το δοχείο νερού, το οποίο ζυγίζει 500 γραμμάρια, καθώς η ομάδα της Sauber κόβει βάρος από όπου μπορεί στο μονοθέσιο της(το μονοθέσιο της ομάδας είναι υπέρβαρο και ο κινητήρας της Ferrari το ίδιο, με αποτέλεσμα το σύνολο των δύο, να είναι πολύ μακριά από το κανονικό).

Ο Fernando Alonso σε δηλώσεις του ανέφερε ότι τα νέα μονοθέσια δεν είναι τόσο απαιτητικά σε φυσική κατάσταση.

Στο παρελθόν στην Μαλαισία χρειαζόμασταν ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης, φέτος στην Μαλαισία είπα στην ομάδα ότι δεν χρειαζόμουν καν το το δοχείο νερού. Τα μονοθέσια πλέον δεν είναι τόσο απαιτητικά σε φυσική κατάσταση.


[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...