Τα δεδομένα των οδηγών θα παραμείνουν ανοιχτά, λέει η Mercedes

Σχετικά άρθρα

Hamilton-Lowe-Wolff-Rosberg

Μετά από το Grand Prix στο Μπαχρέιν, ο Lewis Hamilton αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίο ο Nico Rosberg κατάφερε να του πάρει την pole position, σύμφωνα πάντα με τα όσα λέει ο Βρετανός. Ο λόγος αυτός ήταν η μελέτη των δεδομένων του Βρετανού στο Grand Prix τής Μαλαισία, εκεί που ο Πρωταθλητής τού 2008 τερμάτισε κατά 17.3 δευτερόλεπτα μπροστά από τον team-mate του.

Μετά από αυτό, η Mercedes σπεύδει να ξεκαθαρίσει πως τα δεδομένα των οδηγών θα παραμείνουν ανοιχτά και μπορεί να τα βλέπει όποιος θέλει (εννοείται μέσα από την ομάδα). Ας δούμε τι δήλωσε ο Toto Wolff, Εκτελεστικός Διευθυντής των Γερμανών:

Η πολιτική των ανοιχτών πληροφοριών είναι κάτι που πάντα θα συνεχίσει να υπάρχει. Είναι κανόνας και οι στις δύο πλευρές τού γκαράζ να υπάρχει διαφάνεια. Αλλά, πρέπει να είμαστε και ρεαλιστές: οι οδηγοί πρέπει να προσπαθούν να βρουν το πλεονέκτημα, και ίσως ν’ αφήνουν λίγη απόδοση για το τελευταίο μέρος των κατατακτήριων, κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό.

Αλλά, δε θα υπάρχει κάτι τέτοιο όσο δουλεύεις στη δική σου πλευρά τού γκαράζ και δε μοιράζεσαι δεδομένα, επειδή και οι δύο οδηγοί ξέρουν από πού έχει έρθει η ομάδα. Είμαστε πολύ τυχεροί που μπορούμε να είμαστε μπροστά αυτή τη στιγμή και θέλουμε να διατηρήσουμε αυτό το πνεύμα και τη φιλοσοφία.

Rosberg-Hamilton

Ο πρωτοπόρος τής βαθμολογίας υποστηρίζει πως δεν έχει πρόβλημα να μπορεί ο Hamilton να βλέπει τα δεδομένα του, ωστόσο τονίζει πως είναι τόσα πολλά που δεν υπάρχει χρόνος για κάποιον να τα μελετήσει όλα.

Όλα είναι ανοιχτά. Ο καθένας μπορεί να βρει και να δει ό,τι θέλει. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν τόσα πολλά δεδομένα, που ποτέ δεν μπορείς να τα δεις όλα. Ξοδεύουμε τόσο πολύ χρόνο στο δωματίων των μηχανικών, βελτιστοποιώντας την κάθε λεπτομέρεια, και δεν μπορεί ο άλλος να το ακολουθήσει αυτό. Μπορείς συνεχώς να βρίσκεις κομμάτια, αλλά όλα είναι πάρα πολλά. Γι’ αυτό, είναι όλα στο τραπέζι, κι έτσι πρέπει να είναι βέβαια.

ΠηγήAutoSport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...