Kubica: Προς το παρόν, είναι αδύνατο να επιστρέψω στη Formula 1

Σχετικά άρθρα

Robert Kubica

Έχουν περάσει περισσότερα από τρία χρόνια, από τη στιγμή που ο Robert Kubica είχε εκείνο το τρομακτικό ατύχημα με το Skoda Fabia S2000. Ο Πολωνός θα μπορούσε να είχε χάσει τη ζωή του αν η προστατευτική μπάρα τον έβρισκε λίγα εκατοστά πιο αριστερά, όμως τελικά το δεξί του χέρι ήταν αυτό που έπαθε τη μεγαλύτερη ζημιά, και οι γιατροί έδωσαν μάχη για να μη χρειαστεί να το αφαιρέσουν.

Σήμερα, ο 29χρονος δεν έχει εγκαταλείψει τα rally, παρόλο που το ατύχημά του μπορούσε να είναι θανατηφόρο. Αγωνίζεται στο WRC, με την M-Sport, οδηγώντας ένα Ford Fiesta RS WRC. Το δεξί του χέρι εξακολουθεί να μην είναι λειτουργικό όπως πριν το ατύχημα, και αυτό είναι που τον κρατά μακριά από την επιστροφή του στη Formula 1.

Ο Kubica εξακολουθεί να λέει πως δε θα οδηγήσει ξανά ένα μονοθέσιο Formula 1, τουλάχιστον με τα τωρινά δεδομένα, αν και πιστεύει πως σε μερικές πίστες θα μπορούσε να τα καταφέρει.

Οι περιορισμοί έχουν κάνει πιο δύσκολη τη ζωή μου. Με τους περιορισμούς που έχω τώρα, είναι αδύνατο να επιστρέψω, αλλά κάποια μέρα μπορεί να είμαι ξανά εκεί. Δε θα έχω πρόβλημα να οδηγήσω μερικές πίστες, όπως η Βαρκελώνη και το Μόντρεαλ, αλλά δεν είναι εύκολο να στρίψω με το χέρι μου στη φουρκέτα τού Μονακό.

Η κινητικότητα του δεξιού του χεριού γίνεται κατά κύριο λίγο από τον ώμο και τον αγκώνα του, κάτι που δυσκολεύει πολύ την γρήγορη οδήγηση ενός μονοθεσίου Formula 1. Επιπλέον, φήμες λένε πως ο Πολωνός έμαθε να γράφει με το αριστερό χέρι, ενώ συνεχίζει να σηκώνει το ποτήρι με το αριστερό χέρι.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...