cef8e7ed10ffa07bd8535ec35e230013_L

Ο Robert Kubica είναι έτοιμος για το επόμενο στάδιο της καριέρας του, καθώς εκτός του ότι θα συνεχίσει να τρέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ και για το 2014, θα έχει στα χέρια του ένα Ford Fiesta WRC προετοιμασμένο από την M-Sport.

Τη φετινή χρονιά ο Πολωνός κέρδισε το τίτλο στη κατηγορία WRC2 στη πρώτη του πλήρη χρονιά και με την εισαγωγή του αγώνα της Πολωνίας στο καλεντάρι του 2014, σίγουρα θα περιμένει για την επόμενη χρονιά.

Θα τρέξει και στους 13 αγώνες της χρονιάς με τα χρώματα της Lotos World Rally Team, με το αφεντικό της M-Sport, Malcolm Wilson να δηλώνει περιχαρής:

Είμαι ενθουσιασμένος που ο Robert θα αγωνιστεί την επόμενη σεζόν με ένα Fiesta. Από τότε που ξεκίνησε την εμπλοκή του με το WRC πριν ένα χρόνο, ήμασταν πολύ πρόθυμοι να τον φέρουμε στην ομάδα και νομίζω ότι μπορούμε να περιμένουμε κάποια σπουδαία πράγματα από αυτόν το 2014. Μόνο να δείτε τον τρόπο με τον οποίο ο  Robert προετοιμάστηκε για τη σεζόν του 2013, θα δείτε τι σημαίνει για’αυτόν. Έχει την επιθυμία και την πείνα που δεν την βλέπεις σε πολλούς οδηγούς και πραγματικά πιστεύω ότι η M-Sport μπορεί να του προσφέρει όλα τα κατάλληλα εργαλεία για να προχωρήσει στα ράλι.

Ο Kubica το περασμένο καλοκαίρι δοκίμασε ένα Ford της M-Sport όταν προετοιμαζόταν για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, έπειτα από το ατύχημα που είχε το 2011 και του στέρησε τη καριέρα στην F1.

Επίσης, για τη νέα χρονιά επέστρεψε στην ομάδα της M-Sport ο Mikko Hirvonen, ενώ υπέγραψε και τον νεαρό Elfyn Evans. Έτσι το line up των ομάδων για το 2014 διαμορφώνεται ως εξής:


Volkswagen
Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala, Andreas Mikkelsen

Citroen
Mads Ostberg, Kris Meeke, Khalid Al-Qassimi*

M-Sport Ford
Mikko Hirvonen, Elfyn Evans, Robert Kubica

Hyundai
Thierry Neuville, Dani Sordo*, Juho Hanninen*, Chris Atkinson*

* Με αστερίσκο σημειώνονται οι οδηγοί που θα τρέξουν μερικούς αγώνες

[Πηγή: M-Sport]